DOLAR
32,3154
EURO
35,1147
ALTIN
2.292,51
BIST
9.065,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Bilecikliler Fener Alayında Birlikte Yürüdü

Bilecikliler Fener Alayında Birlikte Yürüdü. Bilecik Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen fener alayında binlerce Bilecikli birlikte yürüdü.

Tüm yurtta olduğu gibi Kurtuluşun Şehri Bilecik’te de Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet’in kuruluşunun 96’ncı yıl dönümünü kutlama programı kapsamında düzenlenen fener alayı çok sayıda vatandaşın katılımıyla coşkuyla gerçekleşirken, vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile hep birlikte yürüdü.

Vali Bilal Şentürk ve eşi Münevver Şentürk, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve eşi Aysel Tüzün, Belediye Başkanı Semih Şahin ve eşi Serpil Şahin, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Metin Yaşar, İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, İyi Parti İl Başkanı Soner Hızlı, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Sarı, daire amirleri ile vatandaşlar, şehir merkezinde ellerinde Türk bayraklarıyla yürüdü.

Bando takımının çaldığı marşlar eşliğinde Tevfikbey Caddesi’nde yürüyen kalabalık daha sonra Cumhuriyet Meydanında bir araya gelerek, havai fişek gösterisin izledi.

MİLLETVEKİLİ YAŞAR TÜZÜN:

‘’KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLAN CUMHURİYETİMİZİN 96. YILI KUTLU OLSUN’’

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, fener alayının sonunda yaptığı konuşmada, Bilecik’te Cumhuriyet bayramının coşkuyla kutlandığından duyduğu sevinci belirterek, şunları söyledi:

‘’Bizler hep birlikte kurtuluşun şehrine yakışır bir şekilde Cumhuriyet bayramımızı kutladık. Kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyetimizin 96’ncı yıl dönümü hepimize kutlu olsun. Bu Cumhuriyeti bizlere bahşeden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarına şükran ve minnet borçluyuz. Onları bir kez daha buradan rahmet ve minnetle anıyoruz. Cumhuriyetin kazanımları ve değerlerini bizler nasıl kıymetini bildiysek, bundan sonra da gelecek nesillere aktarmak bizlerin görevi olacak. Bu duygu ve düşünceler ile Cumhuriyeti bize bahşeden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarına tekrar minnetle anıyor, hepinizi bayramını kutluyorum’’ ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANI SEMİH ŞAHİN:

‘’YAŞASIN CUMHURİYET YAŞASIN DEMOKRASİ’’

‘’Belediye Başkanı Semih Şahin ise bütün katılımcılara teşekkür ederek, ‘’Hepiniz hoş geldiniz. Bu bayram programını düzenlediğimiz için bana teşekkür eden vatandaşlarımız oluyor. Ben de sizlere teşekkür ediyorum. Çünkü bizler hepimiz Cumhuriyetiz. Cumhuriyetimizin 96. Yılı. Ben 2023’te daha büyük ve coşkulu bir şekilde bayramlarımızı kutlayacağımıza inanıyorum. Daha bizim yaptığımız bir başlangıç. Dediğimiz gibi her şey bir önceki günden daha güzel olacak’’ ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.