DOLAR
32,3148
EURO
35,1033
ALTIN
2.293,10
BIST
9.049,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

BİLECİKLİ ÖĞRENCİLER TARİHİ YERİNDE ÖĞRENİYOR

Bilecik Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yapılan çalışma ile Bilecik’te okuyan ilk okul ve orta okulu öğrencileri, okulda öğrendikleri bilgilere ek olarak, Şeyh Edebali Türbesi ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridini ziyaret ederek, yerinde öğreniyorlar.

Bilecik Dursun Fakıh İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, gördükleri tarih dersinin bu haftaki konuları gereğince; Şeyh Edebali Türbesi ve Tarih Şeridini gezerek, bilgi aldı.

Osmanlı Devleti’nin Manevi  kurucusu Şeyh Edebali Türbesini ziyaret ederek, dua eden öğrenciler, burada Bilecik Belediyesi Rehberi Arkeolog Ertuğrul Gündüz’den bilgi aldı.

Daha sonra 1331-1332 yıllarında Orhangazi tarafından yaptırılan tarihi Orhan Gazi Camii veya diğer adıyla Kurşunlu Cami hakkında görevlilerden bilgi alan öğrenciler, 36 Osmanlı Devleti padişahlarından hayatının anlatıldığı “Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi” gezerek, bilgi aldı.

Dersleri kapsamında Tarih Şeridi Gösteri Salonunda; 3 boyutlu Bilecik Fetih Belgeselini izleyen öğrenciler, dersleri büyük bir istekle dinledi.

Merak ettikleri soruları parmak kaldırarak, soran öğrencilere, öğretmenleri ve rehberler tarafından anlatıldı ve anlatılan yerlerden sorular soruldu.

‘’ÖĞRENCİLERİMİZE REHBERLER EŞLİĞİNDE TARİHİMİZİ ANLATIYORUZ’’

Çalışma hakkında bilgi veren Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Alan Sorumlusu Engin Beyce, Bilecik’te eğitim gören tüm öğrencilerin alana geldiğini ve onlara Osmanlı tarihi hakkında bilgiler verdiklerini belirterek, “Bilecik Belediyesi ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa bir proje hazırlandığı ve proje kapsamında alanda öğrencilerimiz alanımızda tarih dersi gördü. Buraya gelen öğrencilerimiz tarihi bilgilerini almakla birlikte kendi okullarında işlemiş olduklarını derslerin bir bölümünü burada rehberlerimiz eşliğinde görsel olarak da ders işlemiş oluyorlar” dedi.

Öte yandan öğrencilerde yapılan bu uygulamadan çok memnun kaldıklarını belirterek, Osmanlı Devleti’nin tarihini görerek öğrendiklerini söylediler.

Tarih Şeridi ve Şeyh Edebali Türbesindeki ders, öğrencilere pilav ve ayran ikram edilmesiyle son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.