DOLAR
32,3744
EURO
35,0015
ALTIN
2.325,97
BIST
9.090,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik’in Yöresel Ürünleri İçin Büyük Buluşma

Kadın Girişimciler, Kamu, Özel Sektör ve Üniversite Bir Arada

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) ‘Bilecik Yöresel Ürünlerinin Ambalaj Tasarımı ve Satış Tekniklerinin Geliştirilmesi’ konulu panele ev sahipliği yaptı. İlin sahip olduğu zengin yöresel ürün potansiyelinin değerlendirilmesi adına yapılması gerekenlerin masaya yatırıldığı panel, kamu, özel sektör ve üniversite temsilcileri ile kadın girişimcileri bir araya getirdi. Konuşmacı olarak BŞEÜ İktisadi ve idari Bilimler Fakültesinden Prof. Dr. İsa İpçioğlu ve Doç. Dr. Sevgi Gönüllüoğlu, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinden Prof. Dr. Bülent Yılmaz ve Meslek Yüksekokulundan Öğr. Gör. Mesut Kaplan’ın katıldığı panele, Bilecik Vali Yardımcısı Akın Yılmaz, BŞEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Harun Mindivan, İl Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş, Ticaret İl Müdürü Şinasi Balta, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Keskin, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen, Bilecik İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Şermin Kahraman ve Bilecikli kadın girişimciler katıldı.

 

BŞEÜ Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğü (TTO) tarafından düzenlenen panelin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. İsa İpçioğlu, yöresel ürünlerin ve yöresel turizmin son dönemde Türkiye’de önem verilen bir konu haline geldiğini söyledi ve kadınların bu alanda olmazsa olmaz unsurlar olduğunu dile getirdi. Bilecik’in özellikle iç turizm alanında gelişme gösterdiğini belirten İpçioğlu, “Turizmden elde edilen gelirlerin artırılması için yöresel ürün yelpazesinin öne çıkarılması ve ilimize gelen turistlere doğru yerlerde ve doğru şekilde sunulması gerekiyor. Panelimizde bu ürünlerin üretim aşamasındaki hijyen esaslarından, ambalajlama ve satış teknikleri gibi teknik konulardan bahsedilecek. Panelin daha önemli bir yanı da bu alandaki tüm paydaşları bir araya getiriyor olması. Burada hem girişimcilerimiz ve girişimci adaylarımız hem de Valilik, Ticaret Odası ve ilgili STK’larımız bulunuyor. Panelin sonunda ortak sorunlara çözüm arayacağımız bir bölüm olacak ve burada bir tanışmayı gerçekleştireceğimizi ve geleceğe yönelik somut adımlardan birini atacağımızı düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kişi başına düşen milli gelirin artmasına ciddi katkı sağlanabilecek

Yöresel ürünlerin üretimi ve hijyen esasları, ambalaj çözümleri ve satış tekniklerinin geliştirilmesi konularının ele alındığı panelin son bölümünde, girişimcilerin karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı. Panelde kısa bir değerlendirme yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Harun Mindivan, etkinliği düzenleme amaçlarının konuşmaktan çok bir sinerji oluşturmak olduğunu söyledi. Yöresel ürünlerin doğru şekilde değerlendirildiği taktirde kişi başına düşen milli gelirin artmasına ciddi katkı sağlanabileceğini belirten Mindivan, tüm paydaşların panele katılımını son derece önemli bulduğunu ifade etti. Panelin sonunda konuşan Vali Yardımcısı Akın Yılmaz ise, katılımcılarda gördüğü heyecandan son derece mutlu olduğunu söyledi. Bugüne kadar bireysel uğraşlarla sürdürülen geleneksel ürün üretimlerinin devlet tarafından da desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, birlik haline gelip köylerde imalathaneler ve anonim şirketler kurulması ile çok daha verimli hale getirilebileceğini ifade etti. Köylerde gerçekleşecek üretimin profesyonel yöneticiler tarafından yürütülmesi gerektiğini belirten Yılmaz, “Sayın Valimiz de bu konu üzerinde özenle duruyor. Şunu ifade etmeliyim ki, biz Valilik olarak bu konuda elimizden geleni yapacağız.” ifadelerini kullandı.

23 Mayıs 2019 tarihinde, BŞEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen panelin sonunda; Vali Yardımcısı Akın Yılmaz tarafından Prof. Dr. İsa İpçioğlu’na, TSO Başkanı Şükrü Keskin tarafından Doç. Dr. Sevgi Gönüllüoğlu’na ve Rektör Yardımcısı Harun Mindivan tarafından Öğr. Gör. Mesut Kaplan’a teşekkür belgesi takdim edildi. Etkinlik hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.