DOLAR
32,3692
EURO
34,9458
ALTIN
2.325,68
BIST
9.091,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik’in Tam Kapanmada Vaka Oranı İnanılmaz Düştü

Bilecik’in Tam Kapanmada Vaka Oranı İnanılmaz Düştü. Bilecik, koranavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Sağlık Kurulunun tavsiyeleri ve İçişleri Bakanlığının genelgesiyle 29 Nisan itibariyle geçilen tam kapanma döneminde 2 günlük sürede 100 bin kişiye karşılık gelen 525,79 luk vaka oranını 310,45 lere kadar düşürdü.

Tam Kapanmaya geçilmeden önceki koronavirüs tablosu: 525 lerde olan oran kapanmaya geçildiği hafta son 2 günde Bilecik halkı koronavirüse yaptı yapacağını, üstelik tam kapanmanın kısmı kapanmadan pek farklı olmamasına rağmen. Kutluyorum hepimizi!

Tam Kapanmaya! geçildiği hafta açıklanan tabloda ki aşağıdaki resim o 2 günde ne yaptıysak 525 lerde ki oran hemen 310 lara indi. Hele bu Antalya, Muğla, İzmir tarafları özellikle Çanakkale halkını tebrik ediyorum vaka tespit oranındaki düşüş inanılmaz. Ha gayret sezon yaklaşıyor.

Şimdide tam kapanmaya geçtiğimiz bu son hafta verilerine bakalım, enteresan bir şekilde bir el sanki  vakaların yayılma oranına müdahale etmiş gibi Bilecik’te 250 lere düştü. Sanırım bulduk biz koronavirüsün yumuşak karnını. Deniz olmayan yerlerde oranlardaki düşme yavaş ilerlemekteyken içinde denizi barındıran illerimizde koronavirüste şiddetli bir bunalım başladı; tuzlu su nereden çıktı dedi virüs kendi kendine bu güneş ya bu turistler şaşırdı kaldı tabi garibim. Halbuki havada bile ilginç bir şekilde 3 dakika yaşayabiliyordu. Bu tablolara bakınca tam kapanma kararına hak vermemek mümkün değil, kutluyorum hepinizi pratikteki yararı tablolarda görülüyor. İşte bu hafta açıklanan koronavirüs tablosu:

Peki tam kapanmanın kısmi kapanmadan farkı ne ben çok bir fark göremedim nüfusun yüzde 51 hala sokaklarda, icra dairelerine kadar tüm kurumlar çalışıyor, tedarik zinciri, market, manav, kasap, bakkal belirlenen günlerde pazar açılıyor ki zaten pazar dediğin belli günlerde açılıyordu anneler günü dolayısıyla çiçekçileri açtık, açtık ta açtık turiste kapılarımızı, sahillerimizi açtık. Üstüne birde bakanımız sağolsun turistin gördüğü bir kişiyi bile aşısız bırakmayacağız açıklaması yaptı.  Sevindik mi ülkecek sevindik! Maazallah düşünsenize bir turistin bizim vatandaşımızdan virüs kaptığını.

Peki esnafın hali; akşam 5 ten sonra kapatılan dükkanlar, ruhsat verip vergi mükellefi yaptığın tekel bayi, kahvehaneler, 1 dolu 1 boş minibüsler, penyeciler, doncular, kuaförler, petshoplar bunlara hazineden herhangi bir destek olmadığı gibi kanunen vermek zorunda olduğu için verdiği boş beyannamelerden damga vergisi tahakkuk ettirildi. Vergi dairesi açık olsa ne olur, icra daireleri çalışsa neyi alacak.

Hükumet açıkladı 2 milyon aileye yardım yapacağız dendi, bu 2 milyon hane nasıl belirlendi, kriteri ne benim görüştüğüm tüm esnaf bırakın vergiyi algıyı kirayı elzem ihtiyaçlarını karşılamaktan aciz. Allah yardım etsin diyecek bir şey yok.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.