DOLAR
32,3692
EURO
34,9458
ALTIN
2.325,68
BIST
9.091,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

BİLECİK’İN SORUNLARI MECLİSTE MASAYA YATIRILDI

BİLECİK’İN SORUNLARI MECLİSTE MASAYA YATIRILDI

 

Bilecik Ziraat Odaları Başkanları ile Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası heyeti TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün’ü Meclis’te ziyaret etti.

 

 

Bilecik’in tarımda ve sanayide yaşanan sorunları ve çözümüne ilişkin geliştirilen projeler Meclis’te masaya yatırıldı.

Bilecik Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen ilçe ziraat odalarının başkanları ile birlikte TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün’ü makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Bilecik ve ilçelerinde 100 bin tona yakın tarımsal üretim yapıldığını ancak Toprak Mahsulleri Ofisi’nin uzun süreli alım yapamadığını belirten Sevinen, bu amaçla mülkiyeti Özel İdareye ait 13.5 dönümlük bir arazinin kendilerine satışı konusunda ilerleme kaydettiklerini anlattı.

TBMM Başkanvekili Tüzün de tarımın ihmal edilmesi nedeniyle Türkiye’nin tarım ürünlerini dışarıdan almak zorunda kaldığına dikkat çekti ve “Ülkemizde, özelde ise Bilecik ilimizde tarımın gelişmesi, çiftçimizin yeniden tarlasını ekip kazanması için geliştirilen bütün projelerin destekçisiyiz. Bu konuda şahsıma düşen her türlü desteği yapmaya hazırım” dedi.

Tüzün’ün Bilecik’ten kabul ettiği bir diğer heyet ise Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Buğra Levent ile yönetim kurulu üyeleri oldu. Görüşmede, bir sanayi kenti olan Bozüyük’ün, hızlı tren seferlerinden, kurulması planlanan lojistik üssüne kadar bütün sorunları görüşüldü.

Tüzün, Bozüyük’ten yapılan ihracatın artırılması için Bozüyük’te mutlaka gümrük müdürlüğü kurulması gerektiğini vurgulayarak bu konuda kendisinin de girişimlerde bulunduğunu anlattı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.