DOLAR
32,3212
EURO
35,0797
ALTIN
2.300,60
BIST
9.066,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

BİLECİK’İN KURTULUŞUNUN 96. YILI 

BİLECİK’İN KURTULUŞUNUN 96. YILI

 

Bilecik’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Bilecik’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıl dönümü töreninde ecdadımızı rahmet ve minnet duygularıyla anıldı

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği telgrafın okunmasıyla devam eden programa; Vali Tahir Büyükakın, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Belediye Başkanı Nihat Can, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Bulut, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, Bilecik Barosu Başkanı Av. Halime Aynur, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurgül Özbay, vali yardımcıları, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

BELEDİYE BAŞKANI NİHAT CAN:

‘’MİLLETÇE SAHİP OLDUĞUMUZ VATAN SEVGİSİ VE HÜRRİYET AŞKI DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE HER TÜRK EVLADININ KAHRAMANLIK VE CESARETİNDE MEVCUTTUR’’

Günün anlam ve önemini belirten açılış konuşması yapan Belediye Başkanı Nihat Can, “Dönemin şartları içerisinde her türlü zorluğa rağmen kazanılan kurtuluş mücadelesi; şanlı Türk milletinin birlik ve beraberlikten, istiklal ve istikbalden en zor koşullarda dahi vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Milletçe sahip olduğumuz vatan sevgisi ve hürriyet aşkı, dün olduğu gibi bugün de her Türk evladının kahramanlık ve cesaretinde mevcuttur. Cumhuriyetimizin temellerinde yer alan bu yüksek ruh ve şuur her an canlı kalacak, yeni Türkiye yolunda ufkumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Öyle ki; şanlı tarihimizde buna benzer nice zaferler kazanan ve destanlar yazan büyük Türk milletinin neferleri olarak bizler yeniden diriliş ve yeniden kurtuluş hareketimizi bugün bir kez daha gururla kutluyoruz. Bundan 96 yıl önce belki topumuz, tüfeğimiz cephanemiz yeterli değildi. Lakin o yüksek ruh ve gönüllerdeki iman karşımızda birleşen, vatanımıza bölmek ve parçalamak isteyen bir takım devletlere gereken cevabı vermiştir. Tarih, bir milletin en önemli hayat kaynaklarından biridir. Milletler; tarihlerinden güç alarak, geçmişlerinden gelen birikimlerinin üzerine geleceklerini inşa ederler. Bugün memnuniyetle ifade etmek isterim ki ecdadımız; uğrunda büyük bedeller ödeyerek, bizlere zaferlerle dolu şanlı bir tarih armağan etmiştir. İşte Bu yönüyle baktığımızda Bilecik de önemli bir tarih şehridir. Yeni Türkiye yolunda böylesine önemli bir konumda bulunan şehrimizi yarınlara, emin adımlarla taşıyalım. Biz güçlü bir millet ve güçlü bir devletiz” dedi.

“TOPLA TÜFEKLE TÜRK’ÜN BELİNİ BÜKEMEYENLER BUGÜN DOLARLA YIKMAYA ÇALIŞIYORLAR ANCAK BAŞARAMAYACAKLAR’’

Konuşmasının devamında ’’Topla tüfekle Türk’ün belini bükemeyen hain güçler bugün dolarla yıkmaya çalışıyor ancak başaramayacaklar’’ ifadesini kullanan Belediye Başkanı Nihat Can, şunları kaydetti:

“Hainler dün olduğu gibi bugün de hainliklerinden asla vazgeçmiyorlar. Gönül coğrafyamıza saldırılar bitmiyor, İslam coğrafyasında akan kanlar masumların mazlumların gözyaşları dinmiyor. Aynı şekilde ülkemiz üzerinde de farklı oyunlar oynanmaya devam ediyor. Dün topla, tankla, tüfekle emellerine ulaşamayan zihniyet kalkmış bugün bizi dolarla yıkmaya çalışıyor. O kadar kolay değil. Bizler uyanık olacağız ve oynanan oyunları bir bir bozmaya devam edeceğiz Allah’ın izniyle. Tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet inancıyla; gelin dirilişe, şahlanışa ve kurtuluşa hep birlikte yürüyelim.” İfadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasıyla Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Ali Karahan’ın ‘Milli Mücadelede Bilecik’in Yeri ve Düşman İşgalinden Kurtuluşu’ konulu konferans verdi.

Tugay ve Garnizon Komutanlığı Bando Takımı gösterisi ile Bilecik Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi ile devam eden program sonunda katılımcılara pilav ve ayran ikram edilmesiyle sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.