DOLAR
32,5359
EURO
34,8817
ALTIN
2.429,89
BIST
9.767,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Bilecik’in İlk “Z Kütüphanesi” Bozüyük’te Hizmete Girdi

Bilecik’in İlk “Z Kütüphanesi” Bozüyük’te Hizmete Girdi

Bilecik ili genelinde bir ilk olan “Z” Zenginleştirilmiş Kütüphane Bozüyük Belediye Başkan V. Fatih BAKICI’nın gayretleri ve Bozüyük Belediyesi’nin imkanlarıyla yapılarak düzenlenen törenle hizmete girdi.

“Okullar Hayat Olsun” Projesi kapsamında yapılan kütüphanenin açılış törenine Kaymakam Köksal ŞAKALAR, Belediye Başkan V. Fatih BAKICI, İlçe Jandarma Komutanı Yzb.Süleyman CAN, İlçe Müftüsü Burhan ÇAKIR, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı Mesut ÇETİN, okul müdürleri ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Başkan V. BAKICI açılışını yaptıkları Z Kütüphane ile Bilecik ili genelinde bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek “ göreve geldiğimizde bizim ilk amacımızın  hizmet etmek olduğunu ve çocuklarımızın bizler için çok değerli olduğunu her ortamda dile getirdik. Ve dedik ki hiçbir öğrencimiz, hiçbir okulda ben makine yokluğundan eksik kaldım, kitabım yok, projeksiyon cihazımız yok demesinler. Eğitimimizde bir sıkıntımız yok, Milli eğitimimiz bu konuda her okula yetişmeye çalışıyor. Ama bizlerde yerel yönetimler olarak desteğimizi gösterelim dedik ve bu çocuklarımızın ben eksik kaldım, çocukluğumda şu yoktu, dememesi için okul dışındaki zeminlerinden, oyun alanlarına kadar okullarımıza destek olmaya çalıştık. Burada da şu ana kadar büyük illerimizde olan Bilecik ilinde ilk zenginleştirilmiş kütüphanemizi Bozüyük’e kazandırmaktan son derece mutluyuz. Zenginleştirilmiş kütüphanemizin öğrencilerimiz başta olmak üzere velilerimize ve okulumuza yararlı olacağını ümit ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük ise; “Türkiye çapındaki okullarımızın sadece 20 tanesinde böyle zenginleştirilmiş kütüphaneler var. Bilecik’te yoktu. Ama şimdi değerli Başkanımız ve ekibinin katkıları ile oldu. Kendilerine yürekten teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız görevini yaptı. Bundan sonraki görev bizlere düşüyor. Öğrencilerimizi ve siz değerli velilerimizi boş zamanlarınızda burada görmek istiyoruz” dedi.

Törende ayrıca Okul Müdürü Mustafa TETİK zenginleştirilmiş kütüphanede, kitapların yanında internet bağlantısı olan bilgisayarlar, satranç masaları ve zihinsel oyunlar bulunduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Zenginleştirilmiş Kütüphanenin yapım aşamalarının yer aldığı slayt gösterisi sunuldu. Devamında Belediye Başkan V. Fatih BAKICI’ya, Kaymakam Köksal ŞAKALAR tarafından hizmetlerinden dolayı plaket ve çiçek takdim edildi. Son olarak protokol mensuplarınca “Z Kütüphane”nin açılışı yapılarak, incelemelerde bulunuldu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.