DOLAR
32,5004
EURO
34,7998
ALTIN
2.486,79
BIST
9.543,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

Bilecik ve İlçelerinde 4 bin 780 Kişi İstihdam Edilecek

Bilecik ve İlçelerinde 4 bin 780 Kişi İstihdam Edilecek. Bilecik Ticaret ve Sanayi Odasında (TSO) 19 işyeri ile bin 780 kişinin mesleki eğitim ve devamında istihdamının sağlanması amaçlı MEGİP ve İşbaşı Eğitim Programı (İEP) protokolü imzalandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan Milli İstihdam Seferberliği kapsamında, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) çerçevesinde Bilecik ve ilçelerinde 4 bin 780 kişi istihdam edilecek.

İmzalanan protokol ile İŞKUR ve TOBB arasında iş gücü piyasasının talep ettiği niteliklerde iş gücünün yetiştirilmesi için kamu-özel sektör işbirliğinde teorik ve pratik eğitimlerin birleştirilmesini içerecek şekilde mesleki eğitimlerin düzenlenmesine yönelik çalışmalar yapılması amaçlanıyor.

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odasında (TSO) düzenlenen MEGİP ve İşbaşı Eğitim Programı (İEP) protokolü imza töreninde, 19 işyeri ile bin 780 kişinin mesleki eğitim ve devamında istihdamının sağlanması amaçlı , sanayi kuruluşlarının ilin ekonomisine ve istihdamına önemli katkıda bulunduğunu kaydetti.

Ekonominin ve istihdamın daha da iyisinin olmasını arzu ettiklerini vurgulayan Vali Şentürk, şunları ifade etti:

”İyinin daha iyisi hep var. Bizim görevimizde daha iyiye ulaşmak noktasında çaba sarf etmek. Var olan çabaları da birleştirerek, oluşturacağı sinerjiyi de ilimizin istihdam ve ekonomik hayatına katmak. Devletimiz, her zaman elini taşın altına sokuyor. Farklı sektörlere farklı imkanlar sağlıyor. Hep beraber aynı gemideyiz. Bu gemiyi tabi yüzdürme görevi biraz yatırımcılara, sanayicilere ve istihdam oluşturanlarındır. Bin 780 kişinin istihdam edilmesi önemli. Bunun daha da iyi noktalara gelmesini arzu ediyoruz. Bir insana ekmek verecek olanı, biz baş tacı edelim. Sağlayacağınız katkı önemli. Hep beraber 2020 yılını hem ekonomik, hem üretim, hem de istidam noktasında ülkemizi ve ilimizi iyi noktalara birlikte taşıyalım. Cumhurbaşkanımızın başlattığı hem üretim hem de milli istihdam seferberliğine katkı sağlamış olalım. Hep beraber kalkınalım istiyoruz.”

İŞKUR İl Müdürü Ayhan Tozan da protokol hakkında bilgi vererek, ”Aktif işgücü hizmetleri kapsamında İl Müdürlüğümüze 11 bin 108 lira tahsis edildi. Ayrıca kurs ve program sonrası istihdam edilen kişiler için işverenlerimiz SGK teşviklerinden faydalanmaya devam edeceklerdir. Kişi ve firmanın ilgili genelge şartlarına uygunluğuna göre istihdam edilen kişinin SGK’sının tamamının ödendiği, İlave istihdam teşviki ya da İEP sonrası hizmet sektöründe 30 ay, imalat sektöründe 42 ay SGK işveren payını ödenen teşvikten faydalanabilirler. Her zaman iş arayan ve işverenlerimizin yanında olduk.” dedi.

TSO Başkanı Şükrü Keskin’in istihdama destek veren sanayi kuruluşlarına teşekkür etmesinin ardından Vali Şentürk ve protokolde yer alan sanayi kuruluşları, protokolü imzaladı.

2020 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile İŞKUR İl Müdürlükleri aracılığıyla düzenlenecek mesleki eğitim kurslarında işverenlerin ihtiyaç duyduğu nitelikteki iş gücü, işverenlerin talepleri doğrultusunda oluşturulacak eğitim programları ile yetiştirilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.