DOLAR
32,3674
EURO
34,9625
ALTIN
2.325,24
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Bilecik Valisi Bilal Şentürk Açıklamalarda Bulundu

Bilecik Valisi Bilal Şentürk Açıklamalarda Bulundu. Bilecik’te Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Minibüsler Denetlendi. Bilecik’te, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında şehiriçi yolcu taşımacılığı yapan minibüsler denetleniyor. Ayrıca şehrin giriş çıkış noktalarındaki kontroller devam ediyor.

Bilecik’te Atatürk Bulvarı üzerinde yapılan denetimde Bilecik Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince şehiriçi yolcu taşımacılığı yapan minibüs ve midibüsler durdurularak, koronavirüs tedbirleri kapsamında ve alınan kararlar doğrultusunda yolcu taşıma kapasitelerinin yüzde 50’si kadar yolcu taşıma kararına uyup uymadıkları denetleniyor.

Bilecik’te tek tek denetim yapılan şehiriçi yolcu taşımacılığı yapan minibüs ve midibüslerin alınan karara uydukları gözlemlenirken, Bilecik’in giriş ve çıkış güzergahlarında da yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Bursa, Eskişehir, İstanbul ve Kütahya kara yolunda polis ve jandarma ekiplerince kontroller yapılıyor.

Şehrin giriş çıkış noktalarında görev yapan ekipler, seyahat edenlerin kızıl ötesi temassız ateş ölçer ile vücut ısılarını da ölçüyor. Kontrollerde sağlık ve güvenlik görevlileri, araç sürücüleri ve yolcuları zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları ve evde kalmaları konusunda uyarıyor.

Vali Bilal Şentürk, koronavirüs tedbirleri kapsamında faaliyete geçen Seyahat İzin Kurulu’nun şehirlerarası otobüs terminalinde faaliyete geçtiğini, vatandaşların seyahat izin belgelerinin otogarda bulunan başvuru masasından alınabileceklerini, ayrıca faaliyete geçecek olan Alo 199 Çağrı Merkezi’nden veya İçişleri Bakanlığı ”E-Başvuru” sistemi üzerinden de alınabileceğini bildirdi.

Şehirlerarası otobüs işletmeciliği yapan firmalara ve şehirlerarası seyahat edecek vatandaşlara, seyahat izin belgesi kurul tarafından veriliyor.

Vali Şentürk açıklamasının devamında şunları söyledi:

Şehirlerarası terminalde oluşturulan sağlık kontrol noktalarında, seyahat etmesine izin verilen gelen-giden yolcuların ve görevlilerin sağlık kontrolleri yapılmaktadır. İlçelerimizde de kaymakamlarımız tarafından ”Seyahat İzin Kurulu” oluşturularak konunun takibi sağlanmaktadır. Özel aracıyla seyahat etmek isteyenler için herhangi bir belge düzenlenmemektedir. Ancak 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan ve ikametlerinden ayrılmalarına kısıtlama getirilen vatandaşlar 112 Çağrı merkezini arayarak izin belgesi aldıktan sonra şehir dışına çıkabilecektir. Şehrin giriş ve çıkışında belirlenen kontrol noktalarında şahsi araçlarıyla seyahat eden vatandaşlar, gerekli kontrol ve bilgilendirme yapılarak, tedavi için doktor kararı ile sevk edilen, birinci derece yakını vefat eden veya mücbir bir sebep yoksa seyahat etmemeleri konusunda uyarılmaktadır. Tedavi için doktor kararı ile sevk edilen, birinci derece yakını vefat eden veya mücbir bir sebep yoksa vatandaşların evlerinden çıkmamalarını istiyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.