DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
28°C

Bilecik Valiliği Önemle Duyurdu

Bilecik Valiliği Önemle Duyurdu. Bilecik Valiliğinden Vali Bilal Şentürk imzasıyla yayınlanan duyuruda gelecek nesillerimize bir hazine bırakabilmek amacıyla gerekli çalışmaların başlatıldığı belirtildi.

Vali Şentürk, Bilecik’in tarihi, kültürel ve turistik eserlerimizi ortaya çıkarabilmek maksadıyla vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları el ele vererek bir kültür envanteri oluşturulması için seferberlik başlattı.

Bilecik Valiliğinden Vali Bilal Şentürk imzasıyla yayınlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi.

Bilecik Valiliği olarak, diriliş, kuruluş ve kurtuluşun başkenti, güzide ilimizin tarih, kültür ve turizm konusunda keşfedilmemiş sayısız kaynağa sahip olduğunun ve bâkir kalmış birçok kültürel hâzineyi bünyesinde bulundurduğunun bilincindeyiz.

Bu sebeple; Ertuğrul Gazi’nin emaneti Bilecik’imiz için keşfedilmemiş tüm kaynaklarımızın ortaya çıkarılması ve gelecek nesillerimize bir hazine bırakabilmek amacıyla gerekli çalışmaları başlatmış bulunmaktayız.

Söz konusu çalışmalarımızda İlimiz sınırları içerisinde yer alan tüm ilçe ve köylerimiz dahil olmak üzere coğrafyamızdaki tarihi, kültürel ve turistik eserlerimizi ortaya çıkarabilmek maksadıyla vatandaşlarımızla el ele vererek bir seferberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

İlimizin başarı karnesine yeni katkılar sağlayabilmemiz için elzem olan bu çalışma, siz sivil toplum kuruluşlarımızın destekleri sayesinde taçlanacaktır.

Bu sebeple Bilecik Valiliği olarak hizmete açtığımız 0(228) 212 10 24 numaralı Whatsapp Kültür Envanter İletişim Hattı üzerinden, İlimizin kültür değerlerine katkıda bulunacağını düşündüğünüz, fotoğraf, video, ses kayıtları, tarihi yapılar tarihi değer taşıyabilecek köprü, taş, su kaynakları, büyüklerimizden kalmış evraklar, işlemeler, dokumalar, kıyafetler, silahlar ve benzeri araç gereçlerin görsellerini, akademik yazılar, özdeyişler, maniler, rivayetler, göç yolları, büyüklerimizin anlattığı efsaneler ve hikayeleri kayıt altına alabilmemiz ve dijital bir veri bankası oluşturabilmemiz için fotoğraf ve videolarını çekerek detaylı bilgileriyle bize ulaştırmanız önem arz etmektedir.

İlimizin değerlerini ortaya çıkarmak için başlattığımız faaliyetimiz hem çocuklarımıza ilham kaynağı olacak hem de ilimizi ziyaret eden misafirlerimize kılavuz olacaktır.

Sizlerin de; başlattığımız envanter projemizi bir memleket meselesi olarak göreceğinize ve projemiz için elinizden geleni yapacağınıza inancım tamdır.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.