DOLAR
32,3625
EURO
34,9657
ALTIN
2.326,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

BİLECİK TSO’DAN UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ

BİLECİK TSO’DAN

UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ

Girişimcilik Destek Programı kapsamında; Odamız, KOSGEB ve İŞKUR işbirliği ile girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla 11–19 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilebilir iş fikri olan girişimci adaylarına yönelik olarak “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” başlamıştır.

Düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programıyla ilgili Protokol, 11 Haziran 2015 Perşembe günü Bilecik TSO Başkanı Fevzi UZUN, KOSGEB Bilecik Hizmet Birimi Müdürü Cemil BAHÇE ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ayhan TOZAN’ın katılımıyla odamızda imzalandı.

Ekonomik kalkına ve istihdam sorunlarının çözümü amacıyla düzenlenen eğitim programını başarıyla tamamlayan katılımcılar, katılım belgesi alarak, iş fikirlerini KOSGEB ile paylaşacaklar. Desteğe değer bulunan iş fikirlerine de 30 bin liraya kadar hibe, 70 bin liraya kadar da faizsiz kredi imkânı KOSGEB tarafından sağlanacaktır. 30 bin liralık hibe erkek girişimcilerimiz için % 70 kadın ve özürlü girişimcilerimiz için de % 90 olarak uygulanacaktır.

KOSGEB Bilecik Hizmet Birimi Müdürü Cemil BAHÇE, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sayesinde iş dünyasına adım atacak girişimci adaylarımıza değerli bilgiler verilmektedir. Girişimci adaylarımızın alışılagelmiş yatırımlar yerine inovasyona yönelik yatırımlara yönelmelerini tavsiye ediyorum. KOSGEB olarak sizlere maddi ve manevi olarak destek olmaya hazırız. Düzenlenen eğitim programının sizlere ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ayhan TOZAN “Kursiyerlerimizin herhangi bir sosyal güvencesi olmaması durumunda Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi süresince günlük ihtiyaçlarını karşılamak üzere ücretleri İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından ödenecektir. Eğitim sonucunda alacağınız belge sayesinde destek alarak kuracağınız işletmelerde sizlere çalışan temini konusunda da yardımcı olacağız. Eğitimin sizlere şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bilecik TSO Başkanı Fevzi UZUN “Başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulmasını, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılmasını, ülkemizin hala kronik sorunlarından biri olan işsizlik sorununun çözümüne katkı sağlanmasını istiyorsak; yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi gerekmektedir. Bu nedenle biz Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası olarak girişimciliği desteklemek amacıyla KOSGEB ve İŞKUR işbirliği ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlemekteyiz. Ayrıca geçtiğimiz yıllarda düzenlediğimiz Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri sonucunda girişimcilerimizin projelerini hayata geçirdiklerini görüyor ve verilen eğitimin karşılığını aldığımıza inanıyoruz. Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programının; İlimize, girişimci ruha sahip katılımcılarımıza hayırlı olmasını diler Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve şahsım adına saygılar sunarım” dedi.

IMG_2557 IMG_2564 IMG_2568

IMG_2563 IMG_2555

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.