DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
28°C

Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Çiftçilerimiz İçin Hazırladı

Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Çiftçilerimiz İçin Hazırladı. Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğü çiftçiler için bitkisel üretimde kullanılan ilaçların kayır altına alınması ve ilaç kalıntısı hakkında bilgilendirme videosu yayınladı.

Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğü

Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğü , Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Selcen Erol, bitkisel üretimde kullanılan ilaçların kayıt altına alınması ve ilaç kalıntısı hakkında sunum gerçekleştirdi.

Erol, şu ifadelere yer verdi;

Bilim Kurulunun COVID 19 nedeniyle almış olduğu kararlar doğrultusunda Bakanlık bünyesinde yapılan tüm organizasyonlar ve toplantıları erteledik. Covid 19 ile en etkili mücadele mümkün olduğunca virüsle temas yapılacak ortamlardan uzak durmaktır. Kişinin kendisini izole etmesidir ancak biz biliyoruz ki üretim yapmak zorundayız, zorundasınız ve şu an her biriniz tarlalarınız ve bahçelerinizde büyük özveri gösterip üretim yapıyorsunuz. Bunu yaparken öncelikle kendi sağlığınız ve toplum sağlığı korumak adına lütfen çalışma mesafelerine dikkat edin, sıra arası mesafeleri uzak tutun, ilaçlama ve gübreleme yaparken maske ve eldivenlerinizi mutlaka takın.

Covid 19 beraber sağlıklı beslenmenin, taze meyve ve sebze tüketmenin önemi uzmanlar tarafından vurgulanmıştı. Kişinin bağışıklık sisteminin kuvvetli olması bu hastalığının atlatılmasına yardımcı olmaktadır. Bu noktada tarımsal üretim yaparken üretilen ürünlerin sağlıklı olması yani içinde insan sağlığına zararlı kimyasalların olmaması büyük önem arz etmektedir. Biliniyor ki tükettiğiniz gıdalarda bulunan kimyasallar bağışıklık sistemimizi çökertici yönde hareket etmektedir. Bu nedenle siz değerli üreticilerimize destek olmak ve bilgilendirme yapabilmek adına bu videoyu paylaşmak istedik.

Ayrıntılar videoda:

https://youtu.be/D-5R-dLpQ4Y

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.