DOLAR
32,5467
EURO
34,9817
ALTIN
2.420,36
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
28°C
Bilecik
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine Kayıt İçin Gerekenler

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine kayıt için gerekenler. ÖSYM tarafından 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2019-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden bugün saat 12.00’den itibaren itibaren öğrenmeye başladı. ÖSYM’den yapılan açıklamada ‘Yerleştirme Sonuç Belgesi’ basılmayacağı ve adayların adreslerine gönderilmeyeceği bildirildi.

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapması gerekiyor. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılabilecek. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekirken, elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacak.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, 2019-YKS Yerleştirme Sonuçlarının açıklanmasının ardından internet sitesi üzerinden Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesini kazanan öğrencilerin kayıt sürecinde neler yapmaları gerektiğine dair bir duyuru yayınladı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından yayınlanan ”Üniversitemizi Yeni Kazanan Öğrencilerimizin Dikkatine!” başlıklı duyurunda şu bilgilere yer verildi:

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında Bilecik Şeyh Edebali Üniersitesine e-devlet üzerinden kayıtlar 19-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında e-Devlet kapısı https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden yapılacak. Öğrenciler e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr/ adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemlerini tamamlayabilecek. Bu süre içerisinde e-devlet üzerinden kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar e-devlet üzerinden kayıt haklarını kaybedecek. Ayrıca e-devlet kapısı üzerinden kayıt yaptıran öğrencilerin şahsen Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine 19-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında gelmelerine gerek yok. Kaydını tamamlayan öğrencilerin kayıt olduklarını gösterir barkodlu çıktıyı alıp kayıt için gerekli belgelerle birlikte 27 Eylül 2019 tarihine kadar birimin öğrenci işlerine teslim etmeleri gerekiyor.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitene e-devlet üzerinden kayıt olacak öğrenciler için ayrıntılı bilgiler

Aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıtlı öğrenciler, elektronik kayıt ekranında kaydı yapılmayarak yerleşmiş olduğu Yükseköğretim Kurumuna yönlendirileceklerdir. E-Devlet üzerinden kayıt yapan öğrencilerin bilgileri 1 saat içerisinde öğrenci bilgi sistemine aktarılmaktadır. Kayıt işlemlerini tamamlayan öğrencilerin ders seçme işlemlerini 16-20 Eylül 2019 tarihleri arasında “derssecme.bilecik.edu.tr” adresinden yapmaları gerekmektedir.

Üniversitemize kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde Üniversitemize geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2019 tarihine kadar Üniversitemize ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.
Kılavuzlarda yer alan yükseköğretim programlarında aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıt yaptırılamayacağına ve eğitime devam edilemeyeceğine ilişkin Yükseköğretim Genel Kurul kararı uyarınca, durumları bu açıklamaya uyan adaylar halen kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumundan ilişiklerini kesmedikleri takdirde yeni yerleştirildikleri yükseköğretim programına kayıt yaptıramazlar. Söz konusu kararlar öğrencilerin YKS tercih ve yerleştirmelerinde herhangi bir programa yerleştirilmesine engel değildir. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarında, ön lisans programında veya lisans programlarında mezun aşamasında olup staj, bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2019 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl
kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

Üniversitemizde Lisans programlarını kazanıp bir yıl İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfında öğrenim görmek isteyen öğrencilerden İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı için kesin kayıt hakkı kazananlar 29 Ağustos 2019 Perşembe günü http://www.bilecik.edu.tr/ ve http://yd.bilecik.edu.tr/ adreslerinden duyurulacaktır. İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık okumak isteyen öğrencilerimiz gerekli
bilgilere ekli dosyadan ulaşabilirler.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

a) Lise diplomasının veya yeni tarihli mezuniyet belgesinin aslı.
b) ÖSYS sonuç belgesinin internet çıktısı.
c) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
ç) Fotoğraflı nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi (Noter onayına gerek yoktur).
d) Katkı payı/ Öğrenim ücreti ödendi belgesi (Katkı payı ve öğrenim ücreti miktarları Bakanlar Kurulu tarafından ilan edildiğinde ödemeniz gereken miktarlar ve ücretlerin hangi yolla yatırılabileceği bilgisine Üniversitemiz http://www.bilecik.edu.tr/Icerik/3867 internet adresinden ulaşabilirsiniz.)
e) 6 adet 4,5 x 6 cm boyutlu vesikalık fotoğraf (fotoğraflar son altı ayda çekilmiş ve adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır.)
f) Öğrencinin e-devlet üzerinden kayıt olduğunu gösterir barkodlu çıktı.

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine şahsen kayıtlar 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında adayların kayıt hakkı kazandıkları birimler için aşağıda belirtilen tarihlerde ve adreslerde yapılacak. İkinci öğretime yerleşen adayların öncelikle öğrenim ücretini, tahsilat rehberinde belirtilen şekilde yatırmaları gerekiyor. Mazeretleri nedeniyle belirtilen tarihte kayıt olmaya gelemeyen adaylar 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasındaki diğer günlerde de kayıt yaptırabiliyor. Bu süre içerisinde kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedecek. Ancak kesin kayıta mazereti nedeniyle gelemeyecek adaylar noterden vekâlet vermek suretiyle bir başkasına kayıt süresi içerisinde (19-23 Ağustos 2019) kayıt işlemlerini yaptırabiliyor. Eksik belgeyle kayıt yapılamıyor.

Tüm belgelerinizle birlikte kayıt olacağınız gün ilgili birime müracaat etmeniz gerekiyor.

Şahsen kayıt olacak öğrenciler için ayrıntılı bilgiler (TIKLAYINIZ)

Kayıt işlemlerini tamamlayan öğrencilerin ders seçme işlemlerini 16-20 Eylül 2019 tarihleri arasında ”derssecme.bilecik.edu.tr” adresinden yapmaları gerekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.