DOLAR
32,5998
EURO
34,8045
ALTIN
2.495,11
BIST
9.480,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Bilecik Semalarından Geçen Starlink Uyduları

Bilecik Semalarından Geçen Starlink Uyduları. Bilecik’te Starlink Uydularını nasıl izleyebilirsiniz? Bilecik’ten Starlink Uyduları ne zaman geçiyor?

2002 yılında kurulan Space Exploration Technologies (SpaceX) gelişmiş roketler ve uzay araçları üretip tasarlıyor. Uzay teknolojisinde devrim olanarak nitelendirilen ve insanların diğer gezegenlerde yaşamasını sağlamak amacıyla kurulan Spacex’in yöneticisi ise Elon Musk.

Elon Musk ismi Tesla ile bütünleşmiş bir halde. Elon Musk, elektrikli otomobiller, dev piller ve güneş enerjisi ürünleri üreten Tesla’ya liderlik ediyor.

SpaceX bağlantılı Starlink projesi ile dünyanın en gelişmiş geniş bant internet sistemini kurmak için çalışmalar yapılıyor.

Starlink’in her uydusu yaklaşık 260 kg ağırlığında ve geleneksel uydu internetininkinden çok daha yüksek performans, sınırlandırılmamış küresel bir ağ ile erişimin güvenilir olmadığı, pahalı olduğu veya tamamen kullanılamadığı konumlara yüksek hızlı geniş bant internet sunmayı hedefliyor.

2020 yılı için Kuzey ABD ve Kanada’da hizmet vermeyi hedefleyen Starlink 2021 yılına kadar dünyanın tamamına yayılmayı hedefliyor.

Starlink uyduları 22 Nisanda fırlatıldı ve grup haline birbiri ardında dizilen uydular sanki peş peşe kayan yıldızlar gibi görünüyor. Elon Musk ise, twitter hesabı üzerinden bu parlamanın nedeni ile ilgili gelen sorunlara güneş panelinin açısından kaynakladığını ve düzeltmek için üzerinde çalıştıklarını söyledi.

22 Nisan’daki fırlatma anı

Starlink uyduları yörüngeye yerleştikten sonra dünyanın çeşitli noktalarından gözlemlenmeye başladı. Hatta Türkiye’de bazı illerde panik vatandaşlar üzerinde oluşturan görüntülere UFO yakıştırması dahi yapıldı.

Sizde Bilecik semalarından geçen Starlink uydularını görmek istiyorsanız Bilgisayar Grafik ve Görüntü Mühendisi James Darpinian tarafından yayınlanan buradaki site üzerinden Starlink uydularının Bilecik’ten ne zaman ve konumunuza göre nereden geçeceğini öğrenebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.