DOLAR
32,3264
EURO
35,0746
ALTIN
2.300,17
BIST
8.994,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Bilecik Şehir Mezarlığı Kaymaya Devam Ediyor

Bilecik Şehir Mezarlığı Kaymaya Devam Ediyor. Yıllar önce eğimli bir araziye konumlandırılmış olan Bilecik Şehir Mezarlığı kuvvetli yağışların ardından yine kaymaya devam ediyor.

Bilecik Şehir Mezarlığı , adeta kronikleşen heyelan sorunu nedeniyle daha önce de bir çok haberimize konu olmuştu.  Alanda meydana gelen toprak kaymaları nedeniyle çeşitli noktalardaki bir çok mezar kaymış ve zarar görmüştü. Bilecik halkı yakınlarına ait mezarların bu görüntüsü ile ilgili şikayetlerini dile getirmiş bizde haberlerimizde yer vermiştik.

İlk olarak oluşan kayma nedeniyle, 2015 yılında Bilecik Belediyesinin Karayolları Bölge Müdürlüğünün talebi ile başlayan fore kazık çalışmaları ile mezarlık ve yolda oluşabilecek kaymaların önlemesi amaçlanıyordu.

Bilecik Şehir Mezarlığı Fore Kazık Çalışmaları ile ilgili 2015 yılında Bilecik Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada, yaklaşık 512 adet fore kazık çalışması yapılacağı, günde 4 adet fore kazık çalışması gerçekleştiren ekiplerin 40 – 45 günlük çalışmalarının ardından herhangi bir kayma sıkıntısı yaşanmayacağı belirtilmişti.

2019 yılında ise, Eskişehir Osmangazi Üniversitesinden uzman bir heyet ile Bilecik Belediyesi Teknik Birim memurları tarafından söz konusu alanda gerekli incelemeler yapılmış, Bilecik Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından da ayrı bir inceleme yapıldığı belirtilmişti.

Aradan tam 5 sene geçti

Bu süre zarfında 2015 yılından bugüne aradan tam 5 yıl geçti ve yamaçtaki eğimli yapı nedeniyle özellikle kuvvetli yağışların ardından suyun etkisiyle bu alanda heyelan ya da diğer adıyla toprak kaymaları yaşanmaya devam ediyor.

Tabi bu aradan geçen sürede yağışlar ardından meydana gelen kaymalar nedeniyle yine alanda çalışmalar devam etti. Karayolları 2019 yılında yağışlar nedeniyle toprak kayması yaşandığını fakat yola bir etkisi olmadığını dile getirmişti.

Ardından Bilecik Milletvekili Selim Yağcı konunun takipçisi olduklarını ve  Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından gerekli ihalenin yapıldığını, çalışmalara en kısa sürede başlanacağını bildirmiş ve nitekim çalışmalar başlayıp tamamlanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde bilindiği üzere Bilecik il merkezinde ve ilçelerde kuvvetli yağışlar yaşandı. Kuvvetli yağışların ardından yine vatandaşlarımız tarafından mezarlıkta yaşanan heyelanın devam ettiği bildirilse de biz daha önce aynı konuda bir çok haber yaptığımızı, yetkililerin konudan haberdar olduklarını hatta Bilecik Belediyesinin yeni mezarlık yeri ile ilgili açıklamalarının olduğunu bildirmiştik.

Fore kazıkların uygulanması ile birlikte adeta bir set çekilen şehir mezarlığının son görüntüleri suyun yine engel tanımadığını gözler önüne serdi. En üste bulunan toprak dolgu kuvvetli yağışların ardından suyun kuvvetine dayanamadı ve kaydı. Kayan toprak fore kazıkların görünmesine neden oldu.

İleri tarihlerde yaşanacak olası kuvvetli yağışlarda şehir mezarlığında yaşanacak toprak kaymaları veya heyelanları görmemek vatandaşlarımız gibi bizimde tek dileğimiz.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.