DOLAR
32,3148
EURO
35,1033
ALTIN
2.293,10
BIST
9.049,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Bilecik Sağlık Bilimleri Fakültesine 2 Yeni Bölüm Açılıyor

Bilecik Sağlık Bilimleri Fakültesine 2 Yeni Bölüm Açılıyor. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesine bünyesinde ‘Dil ve Konuşma Terapisi’ ile ‘Ergoterapi’ bölümleri açıldı. 

 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, sağlık alanında yaptığı yatırımlara bir yenisini daha ekleyerek Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde ‘Dil ve Konuşma Terapisi’ ile ‘Ergoterapi’ bölümlerini kurdu. Türkiye’de sayılı üniversitede bulunan bu bölümler ile üniversitemiz eksiksiz bir sağlık üniversitesi olma yolunda önemli bir adım daha atmış oldu. Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, yeni açılan 2 bölümün üniversitemize ve ilimize hayırlı olmasını diledi. Beydemir, “Ülkemizde sağlık sektöründe ihtiyaç duyulan her kademedeki nitelikli insan gücünü yetiştirmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Ergoterapi Bölümü; fiziksel, duysal, kognitif, mental, gelişimsel veya duygusal problemi olan tüm yaş grubundaki kişiler ile toplumdan dışlanmış dezavantajlı kişilerin günlük yaşam aktivitelerine katılımını sağlamak amacıyla sağlık meslek elemanı yetiştiren bir disiplindir. Ergoterapi, engelli çocukların okula ve sosyal ortamlara katılmalarını sağlamak, yaralanma sonrası kişilerin becerilerini tekrar kazanmalarına yardımcı olmak ve fiziksel-bilişsel değişiklikler yaşayan bireylere destek sağlamak gibi çok geniş bir çalışma alanına sahiptir.

 

Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü; iletişim, dil, konuşma, ses ve yutma süreçlerinin gelişimi, bu süreçlerde karşılaşılan bozukluklarının önlenmesi, tanılanması, değerlendirilmesi ve rehabilitasyonunda rolü olan dil ve konuşma terapistleri yetiştiren bir disiplindir. Bölümden mezun olan terapistler, ilgili uzman doktorun teşhisine ve tedavi için yönlendirmesine bağlı olmadan; disleksi, aleksi, agnozi, apraksi, hipernazalite, hiponazalite, spesifik okuma ve heceleme bozuklukları, hızlı konuşma ve kekemelik gibi rahatsızlıklarda terapi ve rehabilitasyon yapabilirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.