DOLAR
32,3107
EURO
35,0595
ALTIN
2.279,50
BIST
8.971,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C

Bilecik Ortak Akıl Toplantısı ”Hayal Et”

BİLECİK İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

BİLECİK’İN ÖNCELİKLERİ ARAMA TOPLANTISINDA KONUŞULDU…

Bilecik ilinin sosyoekonomik eğilimlerinin ve önceliklerinin belirlenmesi adına düzenlenen “Bilecik Ortak Akıl Toplantısı” Bozüyük’te Bilecik Valisi ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Tahir Büyükakın’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

17-18 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Bilecik Ortak Akıl Toplantısı”na; Bilecik Valisi ve BEBKA Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşlarının ve STK’ların temsilcileri ile Bilecikliler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan ve Bilecik’in kalkınma ve gelişme sürecinde katkısı bulunan tüm paydaşların, Bilecik için daha fazla çalışması gerektiğine vurgu yapan Vali Büyükakın, toplantının hayırlı sonuçlar doğuracağına inandığını belirtti.

Vali Büyükakın konuşmasının ardından ortak akıl toplantısına geçildi. Sabancı Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve aynı zamanda Arama Danışmanlık firması kurucusu ve sahibi Doç. Dr. Oğuz Babüroğlu ile ekibinin moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Bilecik Ortak Akıl Toplantısı”nda, Bilecik ilinin sosyoekonomik gelişme eğilimleri ve öncelikli müdahale alanları ortaya konuldu.

Bilecik marka kent olma yolunda ilerliyor

Arama toplantısına katılan ve gruplar halinde çalışan katılımcılar, üniversite ve kentin bütünleşmesi gerektiğinin altını çizdi. Katılımcılar, gençlere yönelik geliştirilecek sosyal alanlarla birlikte bu bütünleşmeye katkı sağlanacağını dile getirdiler. Arama toplantısına katılan paydaşlar, Bilecik’teki kaynakların Bilecik’te değerlendirilmesi gerektiğini ve bu şekilde Bilecik’in marka kent olma yolunda hızla ilerleyeceğini söylediler.

Bilinirlilik artırılsın

Bilecik ilinin marka değerinin ve bilinirliliğinin artırılmasının önemine işaret eden katılımcılar, bunun sağlanması adına da Türkiye çapında bir tanıtım kampanyasının gerçekleştirilebileceğini söylediler. Arama toplantısı iştirak eden katılımcıları, şehir ile ilgili alınan kararların ortak akılla alınmasının üzerinde durdular.

Bilecik Arama Toplantısının ikinci günündeyse katılımcılar, küçük gruplar halinde projelerinin sunumu yaparken, bu projelerin çeşitli değerlendirmelerde de bulunacaklar.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.