DOLAR
32,3697
EURO
35,0071
ALTIN
2.325,73
BIST
9.097,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik Mülakatının 100. Yılına Özel Çalışma

Bilecik Mülakatının 100. Yılına Özel Çalışma. Bilecik Mülakatının 100. Yılına Özel Pul. Bilecik PTT Başmüdürü Serhat Bozkurt ve PTT Bilecik İşletme Müdürü Abdülaziz Çivik, Belediye Başkanı Semih Şahin’i ziyaret etti. Bozkurt, ziyaretinde 5 Aralık, Bilecik Mülakatının 100. yılına özel olarak hazırlanan posta pulu ve özel gün zarflarını Başkan Şahin’e takdim etti.

Başkan Şahin, 100 yıl önce şehrimizin; ülke tarihimizdeki önemli bir dönüm noktasına ev sahipliği yaptığını, 5 Aralık 1920’de gerçekleşen Bilecik Mülakatını ile Atatürk’ün tüm dünyaya TBMM hükumetinin hükmetme kararlılığına sahip olduğunu ve asla Sevr boyunduruğuna girmeyeceğimizi deklare ettiğinin altını çizdi.

Bunun Bilecik için büyük bir gurur kaynağı olduğunu anlatan Şahin, “Bilecikliler olarak bağımsızlık ateşinin yakıldığı ve tüm Anadolu’ya yayıldığı şehir olmanın haklı gururunu yaşadığımızı, Bilecik Mülakatı ile bağımsızlık ateşinin yakıldığını, böylece Bilecik’in; Osmanlının temellerinin atıldığı ‘Kuruluşun Şehri’ sıfatının yanına ‘Kurtuluşun Şehri’ sıfatının da eklendiğini anlattı.

PTT Başmüdürü Bozkurt da, 5 Aralık tarihinin Bilecik’teki önemini bildiklerini ve PTT teşkilatı olarak böyle anlamlı bir çalışmayı gerçekleştirdikleri için çok mutlu olduklarını aktardı.

Başkan Şahin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, posta pulu ve özel gün zarfları çalışması için Bozkurt ve Çivik’e teşekkür etti ve çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.