DOLAR
32,4986
EURO
34,7995
ALTIN
2.488,58
BIST
9.564,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
23°C

BİLECİK MİLLETVEKİLİ SELİM YAĞCI’NIN MEKKE’NİN FETHİ MESAJI

BİLECİK MİLLETVEKİLİ SELİM YAĞCI’NIN MEKKE’NİN FETHİ MESAJI

Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, ’’Mekke’nin Fethi’nin 1388. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında; Mekke Fethi’nin İslam dinindeki önemine değinen Milletvekili Selim Yağcı, Mekke Fethiyle aynı zamanda, gönüllerin de fethedildiğini belirtti.

Mesajın devamında ‘’Mekke’nin fethi, İslam tarihinde bizlerde büyük sevinçler yaşatan hadiselerden sadece biri olarak kaydedilmiştir.’’ İfadesine yer veren Milletvekilimiz Selim Yağcı,  şu ifadelere yer verdi:

Tarih boyunca birbirinden önemli birçok gelişme ve müjdeli haberin yaşandığı İslam coğrafyasında Mekke’nin fethinin de ayrı bir önemi var. Mekke’nin fethi, dinlerini sadece Allah’a adayan ve Allah’a iman ve ibadet ettikleri için, yurtlarından ayrılmak zorunda bırakılan Peygamber Efendimiz ve ashabına Allah’ın en büyük hediyesi ve lütfu olmakla birlikte, o güzel peygamberin ve ashabının gönülleri de beraberinde fethettiği güzel bir olaydır.
Cenabı Allah’ın ”Şüphesiz biz sana apaçık bir fetih verdik” müjdesinin vuku bulduğu hadisenin kaynağı olan Mekke’nin Fethi ile bu kutsal şehir, gerçek hüviyetine kavuşmuş, şirkten ve putperestlikten arınarak manevi bir şehir olma özelliğine kavuşmuştur. Tevhid inancı hâkimiyetini ilan etmiştir. Bu fetihten sonra diğer fetihler arka arkaya gelmiş ve İslam, üç kıta ya hızla yayılmaya başlamıştır. Mekke’nin fethi zaferinden hem idareciler olarak hem de yönetilenler olarak çıkarılacak çok dersler vardır. Bu anlamda, birçok güzellikleri hatırlatan bu tür gelişmeleri vesile kılarak, gönülleri fethedelim, gönlümüzü yeni fetihlere açalım.

Mekke’nin fethindeki zafer gibi bütün dünyada barışın, hoşgörünün ve huzurun zaferi yakalaması dileğimle Mekke’nin fethinin yıl dönümünü büyük bir sevinçle kutluyor, güzelliklere ilham olmasını Cenabı Allah’tan diliyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.