DOLAR
32,5771
EURO
34,7943
ALTIN
2.511,15
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Bilecik Kent Ormanında Yangın Çıktı

Bilecik Kent Ormanında Yangın Çıktı. Bilecik Kent Ormanında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangının çıktığı noktaya Orman İşletme Müdürlüğüne ait ekipler sevk edildi.

Bilecik Kent Ormanında Yangın Çıktı

Alınan bilgilere göre, bugün Bilecik il merkezine en yakın ormanlık alana sahip  Yediler Tepesi üzerinde Kent Ormanında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yoldan geçerken yangını fark eden vatandaşlar ihbarda bulundu.

Haber verilmesi üzerine yangının çıktığı noktaya Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler sevk edildi. Kısa sürede yangının çıktığı noktaya ulaşan çift kabin araç ve iki arazöz hızla yangına müdahale çalışmalarına başladı.

Hızlı müdahale edilmeseydi Kent Ormanı kül olabilirdi?

Sıcak hava ve rüzgar sebebiyle kısa sürede yangının yayılma ihtimaline karşı Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri hızla yangına müdahale ederek kısa sürede kontrol altına aldı. Ekiplerin yoğun çabası sonucu kontrol altına alınan yangın söndürüldü ve soğutma çalışması yapıldı.

Çıkan yangında yaklaşık 1 dönümlük alan zarar gördü.

Yangının çıkış nedeni bilinmezken, ekipler çıkış nedenini belirlemek için çalışma yapıyor.

 

 

Bilecik Kent Ormanı

Bilecik-Eskişehir yolu üzerindeki Yediler Tepesi üzerine  yer alan ve Edebali Vadisi’ne bakan Kent Ormanı 2020 yılından tam 55 yıl önce 1965 yılında ağaçlandırılmaya başlandı.

2005 yılında Belediye ve İl Orman Müdürlüğü’nün işbirliğiyle Atatürk Ormanı 53 hektarlık alanı düzenlenerek halkın hizmetine Kent Ormanı olarak açıldı.

2016 yılında Kent Ormanı adı Şehir Ormanı olarak değiştirildi. Piknik yerleri ve yürüyüş yolları ile vatandaşların ve ziyaretçilerin en çok uğradığı yerlerin başında gelen Bilecik Şehir Ormanı şehrin merkezinde olmasına rağmen, gürültüden uzak, yeşilin bin bir tonunu barındıran ve kuş cıvıltılarının birbirine karıştığı sakin bir alan.

Şehri hem karşıdan, hem de yüksekten seyretmek için iyi bir fırsat sunan Şehir Ormanında akşam yemeği yiyebileceğiniz ve toplantılarınızı yapabileceğiniz bir işletme de mevcut.

2016 yılında her ne kadar ismi Şehir Ormanı olarak değiştirilse de Bilecik halkı tarafından en çok bilinen adı Kent Ormanı veya Atatürk Ormanı’dır.

Bilecik Valiliği internet sitesinde Kent Ormanı olarak kayda geçmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.