DOLAR
32,3346
EURO
35,0867
ALTIN
2.308,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

BİLECİK ‘’KADINA KARŞI ŞİDDETE HAYIR’’ DEDİ

BİLECİK ‘’KADINA KARŞI ŞİDDETE HAYIR’’ DEDİ

AK Parti Bilecik İl Başkanlığı tarafından 25 Kasım Kadına Karşı Şiddete Hayır günü dolayısıyla yürüyüş gerçekleştirildi ve basın açıklaması yapıldı.

Şehir merkezindeki Bilecik Belediyesi Aile Çay Bahçesi ve Sosyal Tesisler önünde başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanında son buldu.

Etkinliğe; Milletvekili Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı, Belediye Başkanı Nihat Can ve eşi Nesrin Can, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Kadın Kolları Başkanı Ümran Erdoğan Karayiğit, Gençlik Kolları Başkanı Onur Karaman ve partililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Meydanında son bulan yürüyüş etkinliğinde katılımcılar, ellerini turuncu boya ile boyayarak, Kadın Karşı Şiddete Hayır simgesini yaptı.

‘Hep birlikte başaracağız” pankartı açan kadınlar , “Güçlü kadın güçlü toplum”, “Kadına şiddete hayır” sloganları attılar. “Kadınlar özgürse toplum özgürdür’, “Dünya kadınla güzelleşecek’, “Güçlü kadın güçlü toplum” dövizleri taşıyan kadınlar, şiddetin her türüne tepki gösterdi.

Basın açıklaması yapan Kadın Kolları Sosyal Politikalardan Sorumlu Yürütme Politika Üyesi Nilgül Kurt, kadına yönelik şiddet dünyanın her yerinde aynı biçimde tezahur ettiğini söyledi.

Kurt, “Aile içi şiddet ne yazık ki hala en yaygın şiddet biçimi olmaya devam ediyor. AK Kadınlar olarak, kadına yönelik şiddetin bir insan hakkı ihlali olduğunu dün olduğu gibi bugün de dile getirmekten vazgeçmiyor, ekonomik ya da kültürel hiçbir gerekçenin ardına sığınılmasına müsaade etmeden kadına yönelik her turlu şiddete karsı turuncu çizgimizi çekiyoruz. Kadim medeniyetimizin yüzyıllar boyunca barındırdığı din, ahlak, şuur ve vicdan öğretilerinin tümünde, kadına ve kız çocuklarına karsı yapılan herhangi bir kotu muameleye kati suretle karsı çıkılmıştır. Yüzyıllar öncesinden, henüz insan Hakları Evrensel Bildirgesi yokken, kadın erkek ayrımı yapmadan insani bir mesajın dünyaya yayılmasına öncü olan Hz. Peygamber’in sözünü hatırlamak ve hatırlatmak hepimizin üzerine düşen önemli bir vazifedir. ‘insanlara merhamet etmeyene, Allah da merhamet etmez’ Hiçbir ayrım gözetmeksizin yasam biçimi olarak tüm insanlığa karsı kotu muameleyi bizlere men eden dinimizin, kadına ve kız çocuklarına uygulanacak kotu muameleyi kabul etmesi de mümkün değildir” dedi.

Nilgül Kurt açıklamasının devamında, AK Parti’nin hizmetlerinden bahsederek, “AK Parti döneminde, Türkiye’de ilk kez 6284 sayılı ‘Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi’ yasası Meclis’te kabul edilmiştir. AK Parti kurulduğu günden itibaren, kadınların ekonomi, siyaset, bilim ve eğitimde güçlendirilmesi misyonu ile atılan her adımda kadınların is ve aile hayatlarını dengeleyebilmeleri adına kolaylaştırıcı düzenlemeler getirilmiş ve her alanda kadınların varlığının normalleştirilmesi için çalışmalar yapılmıştır. Kadınlar aynı anda ailede, iste, siyasette ve daha nice birçok alanda özne ve aktör olarak varlık göstermiş her alanda iradelerini ailenin ve toplumun yararına kullanmıştır. Bulundukları her pozisyonda yalnızca cinsiyet temelinde bir temsil durumunda kalmadan, kadın olduklarının farkında olarak çalışmalarını sürdürmektedirler. Hayal ettiklerinin yalnızca kendi yararlarına olmadığının, ailesinin ve içinde yaşadığı toplumun da kazanımları olacağının bilincinde hareket etmektedir” diye konuştu.

Etkinlik, katılımcıların hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesi ve turuncu eller ile Kadına Karşı Şiddete Hayır simgesi yapmasıyla son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.