DOLAR
32,3656
EURO
35,1270
ALTIN
2.324,44
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Bilecik İl Müftülüğüne Ali Erhun atandı

Bilecik İl Müftülüğüne Ali Erhun atandı. Bilecik İl Müftüsü Kim Oldu. Cumhurbaşkanlığı  atama kararları 8 Nisan 2020 tarihli Resmi Gazetede yayınlandı. Yayınlanan atama kararına göre Bilecik İl Müftülüğüne Ali Erhun atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Diyanet İşleri Başkanlığı; Bilecik il Müftülüğüne Ali Erhun atandı.

Bilecik İl Müftüsü olarak atanan,

Ali Erhun Kimdir?

Bilecik ili merkez Cumalı Köyünde 1967 yılında doğan Erhun, küçük yaşta yıllarca imamlık yapmış olan dedesinin yanında Kur’an-ı Kerim öğrenimine başladı. İlkokulu köyünde, orta ve lise öğrenimini ise Bursa İmam Hatip Lisesinde tamamladı.

Siirt- Eruh ilçesi Akmeşe Köyünde İmam Hatip olarak ilk görevine başladı. Ardından Trabzon ili Tonya ilçesi İskenderli Kasabasında Kuran Kursu Öğreticiliğine tayin olarak buradaki 3 yıllık görevinin ardından Bursa M.Kemalpaşa ilçesi Koşuboğazı Köyü Kuran Kursuna tayin oldu. Aynı yıl Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı. Görevinden istifa ederek fakülteye başladı. 2 yıl sonra Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesine yatay geçiş yaptı.

Mevlana’nın yanındaki Selimiye Camiinde Müezzin Kayyım olarak göreve döndü. İlahiyat Fakültesini bitirdikten sonra kısa dönem olarak askerliğini yaptı. Akabinde Selçuk Eğitim Merkezine başladı ve 6. dönem olarak ihtisas kursunu tamamladı.

Van Saray ilçe müftüsü olarak tayin oldu ve 3 yıl burada görev yaptı. Bu esnada Van Yüzüncü yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Tefsir Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans dersleri aldı.

Daha sonra Aydın Karpuzlu ilçe Müftülüğüne tayin oldu. 2002 yılında yurt dışı görevi için Hollanda’ya gitti. 4 yıllık yurt dışı görevinin ardından, 15 Eylül 2006 tarihinde Antalya Finike ilçe Müftülüğüne atandı. Finike de herkesin takdirini toplayan başarılı altı yılın ardından 2012 yılı Eylül ayında Sakarya Geyve Müftülüğüne atandı. Geyve de yapmış olduğu başta 150 Yataklı Yatılı Kuran Kursu olmak üzere başarılı hizmetlerinden dolayı Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu tarafından kendisine başara belgesi verildi. 06.08.2018 tarihinde İstanbul Tuzla  Müftülüğüne atandı.

Yeni Bilecik Müftümüz Ali Erhun evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.