DOLAR
32,5103
EURO
34,7183
ALTIN
2.494,01
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
28°C

Bilecik İçin Önemli Yatırım

Bilecik İçin Önemli Yatırım

Bilecik İçin Önemli Yatırım. Bilecik’te hazineye ait olan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığından talep edilen arsa tahsisi ve 3. Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığına satışı uygun görüldü.

AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık ve Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, 3. Organize Sanayi Bölgesi için hazineye ait olan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığından talep edilen arsa tahsisi ve 3. Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığına satışı uygun görüldüğünü sosyal medya hesabından duyurdu.

Karabıyık, konuya ilişkin olarak, ”İlimiz için son derece önemli olan bu yatırımın bu kadar hızlı sonuçlanması için gecesini gündüzüne katan ve ilimizin sanayi kenti olma yolunun önünü açacak bu projeyi yakından takip eden Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız, Hemşehrimiz Fatih Dönmez’ e, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’ a, Milletvekilimiz Selim Yağcı’ ya hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum. 3. OSB ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerinde bulundu.

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı ise, Uzun zamandır takibini gerçekleştirdiğimiz Bilecik 3.Organize Sanayi Bölgesi kurulum çalışmaları için çok önemli olan 1508 dönümlük hazine arazisinin tahsis işlemi gerçekleşmiştir.
Şehrimize hayırlı uğurlu olsun.
Destek ve himayeleri sebebiyle başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan,Enerji Bakanımız Sayın Fatih Dönmez,Çevre Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum olmak üzere emeği geçen katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum.
Hep birlikte daha iyiye daha güzele.

Bilecik Valiliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gönderilen 3. Organize Sanayi Bölgesi için hazineye ait olan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığından talep edilen arsa tahsisi ve 3. Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığına satışı uygun görüldüğünü bildiren yazıda şu ifadeler yer aldı:

Bilecik, Merkez İlçe, Dereşemsettin Köyünde bulunan mülkiyeti hazineye ait 244 ada, 4 parsel ve 1.508.403,88 m3 yüzölçümlü taşınmazın 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanununun 4’üncü maddesi uyarınca Bilecik 3. Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı tarafından harca esas değer üzerinden satışı ilgi yazınızla talep edilmektedir.

Konu hakkında görüşleri sorulan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından (Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü) cevaben alınan 27.12.2019 tarih ve 1199997 sayılı yazıda söz konusu taşınmazın OSB alanı içerisinde kaldığı ve OSB Tüzel Kişiliğine satışında sakınca bulunmadığı bildirildi.

Bakanlık Müşavirliğinden alman 20.02.2020 tarih ve 44001 sayılı yazıda; 2018/8 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi gereğince ve 2018/11 sayılı iç genelge kapsamında oluşturulan komisyonumuzca söz konusu taşınmazın satışına izin verilmesi uygun görülmüştür.

Buna göre; satış bedelinin Bakanlığımız yazısının Valiliğinizce (Çevre ve Şehircilik 11 Müdürlüğü) ilgili OSB’ye yapılacak tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde peşin olarak tahsil edilmesi veya taksitle ödenmesinin talep edilmesi halinde ise 313 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliği uyarınca işlem yapılması şartıyla, 492 sayılı Harçlar Kanununun 63 üncü maddesine esas teşkil eden ve 2020 yılı için tespit edilen 1,24 TL/m2 harca esas değer üzerinden İliniz, Merkez İlçe, Dereşemsettin Köyünde bulunan mülkiyeti Hâzineye ait 244 ada, 4 parsel ve 1.508.403,88 m3 yüzölçümlü taşınmazın 1.870.421 TL arazi, 16.261 TL ağaç değeri olmak üzere toplam 1.886.682 TL (Bir milyon sekiz yüz seksen altı bin altı yüz seksen iki lira) bedel üzerinden 4562 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi uyarınca organize sanayi bölgesi olarak kullanılmak üzere Bilecik 3. Organize Sanayi Bölgesine satışı uygun görülmüştür.

Bilgi edinilmesini ve gereğini rica ederim.

Belekoma Haber olarak, Bilecik için bu önemli yatırımın kilogram değeri yüksek üretim yapan, katma değeri yüksek fabrikaların şehrimize kazandırılması noktasında daha önce Bilecik’te faaliyet gösteren ve bu zamana kadar istihdam sağlayan, 3. OSB’de yeni arazi talebinde bulunacak yerli yatırımcılara da gerekli kolaylıkların sağlanmasını ilimiz yetkililerinden rica ediyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.