DOLAR
32,3184
EURO
35,1145
ALTIN
2.295,76
BIST
9.049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Bilecik Halkından Özür Dilemeleri Gerekiyor

Bilecik Halkından Özür Dilemeleri Gerekiyor. Belediye Başkanı Semih Şahin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde yer almasına rağmen adının protokolde belirtilmemesi nedeniyle yaptığı açıklamada, ‘’Yapılan saygısızlık için benden değil Bilecik halkından özür dilenmesi gerekiyor’’ ifadelerini kullandı.

Yapılan davranışı hiçbir şekilde kabul etmediğini ve kınadığını vurgulayan Başkan Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı tarafından düzenlenen çelenk sunma töreninde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bugün 19 Mayıs. Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı tarih. Türkiye’nin doğum tarihi, Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum tarihi. Bugün bizim en coşkulu günümüz ve tarihimiz. İki yıl önce kutladığımız bayramın aksine bu yıl da pandemi ve il başkanımızın da ifade ettiği gibi başka sorunlar nedeniyle çok da coşkulu bir şekilde kutlayamıyoruz. Önümüzdeki yıllarda yeniden coşkuyla kutlayacağımıza inanıyorum. Çünkü bizim gerçekten de coşkuyla kutlamamız gereken günler. Türk Kadınlar Birliği Bilecik Şube başkanımızın da okuduğu gençliğe hitabede denildiği gibi bugün bazılarının gaflet ve dalalet içinde olduğu günler. Bizlerin de bu gençliğe hitabeyi her gün okuyarak güne başlamamızda fayda olacağını düşünüyorum. İl Başkanımızın dediği gibi sabahki törende bana göre kasıtlı olarak yapılan, halkın seçilmiş belediye başkanının isminin ifade edilmemesi konusu, yani bana yapılmış bir saygısızlık değil Bilecik halkına yapılmış bir saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Ben Semih Şahin olarak onların hiçbir şeyine ihtiyacım yok. Ama Bilecik halkının seçtiği bir belediye başkanıyım ve Bilecik halkını temsil ediyorum. Bilecik halkına yapılmış bu saygısızlığı, edepsizliği ya da hakareti kabul etmiyorum. Bunun için halkımdan özür dilemelerini istiyorum. Yine il başkanımızın dediği gibi yapanlar ve yaptıranların Bilecik halkından özür dilemeleri gerekiyor. Çünkü Bilecik halkından aldıkları maaşla görev yapanlar, halka rağmen bürokratlık yapamazlar. Bunu tabi az kaldı diye idare etmek mümkün değil. 19 Mayıs öncesi Mustafa Kemal, boğazda işgal gemilerine bakarak nasıl ”geldikleri gibi gidecekler” demiş. Evet geldikleri gibi gidecekler. Bayramınız kutlu olsun.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.