DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Bilecik Devlet Hastanesinde Yeni Poliklinik Açıldı

Bilecik Devlet Hastanesinde Yeni Poliklinik Açıldı. Başağrısı, Migren, Obezite, Kas ve İskelet Sistemi Ağrıları, Sigara Bırakma, Anksiyete, Uyku Bozukluğu, Adet Düzensizlikleri, Sebebi Bilinmeyen Kısırlık, Kronik Solunum Yolu Hastalıkları ve Allerjiler gibi bir çok sağlık sorununda tamamlayıcı bir tıp yöntemi olarak kullanılan Akupunktur, şimdi Bilecik Devlet Hastanesinde.

Akupunktur Nedir?

Cilt üzerindeki belli noktalara çok ince iğneler batırılarak o noktaların uyarılmasına dayanan geleneksel bir tıp yöntemi olan Akupunktur, noktanın uyarılması ile vücutta farklı mekanizmaları tetikleyebilmektedir.

Örneğin obezitede beyindeki açlık merkezinin baskılanması gerçekleşebilir ya da ağrı tedavisinde ağrıya karşı etkili maddelerin vücuttaki düzeyi artabilir. Akupunktur tamamlayıcı bir tıp yöntemidir. Asla tedaviye alternatif değildir. Akupunkturda iğneler ciltte yaklaşık olarak 20-30 dk kalır. Gerekirse kalıcı akupunktur iğnesi de takılabilir. Kalıcı iğneler kulakta 7-10 gün kalıp sonrasında çıkarılan iğnelerdir.

Bilecik Devlet Hastanesi Akupunktur Polikliniği hizmet vermeye başladı.

Bilecik Devlet Hastanesinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı, Uzman Doktor Aysel Çınar Sayhan hasta kabulüne başladı.

Akupunktur Polikliniğine poliklinikler binası 2. Kat Fizik Tedavi Sekreterliğinden ulaşabileceği bildirildi.

Akupunktur Hangi Hastalıklarda Kullanılabilir?

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, boyun ve bel fıtıkları, diz, kalça ve omuz ağrıları, epikondilitler, kireçlenme, fibromiyalji gibi Kas İskelet Sistemi Hastalıkları, Astım, bronşit, sinüzit, larenjit, faranjit, tonsilit, soğuk algınlığı gibi Solunum Yolu Hastalıkları, Gastrit, kabızlık, ishal, kolit, aft, diş ağrısı, gingivit, yemek borusu ve kardia spazmı gibi Sindirim Sistemi Hastalıkları, Gece altını ıslatma, sistit, adet düzensizliği, ağrılı adet gibi Üro-genital Sistem Hastalıkları, Guatr, diyabet gibi Endokrin Hastalıklar, Akne, sedef, zona ve sekeli, ürtiker, egzama, alerji gibi Cilt Hastalıkları, Migren ve diğer baş ağrıları, yüz felci, trigeminal nevraji, dupuytren kontraktörü, kas hastalıkları, meniere hastalığı gibi Nörolojik Hastalıklar, Stres, depresyon, uyku bozuklukları, psikosomatik hastalıklar, kekemelik, tikler gibi Psikiyatrik Hastalıklar, Taşikardi, ritim bozukluğu, hipertansiyon, hipotansiyon gibi Kalp-Damar Hastalıkları, Romatoid artrit, ankilozan spondilit, behçet, lupus, raynaud hastalığı gibi Romatizmal Hastalıklar, Sigara alışkanlığının bırakılması kronik yorgunluk, el-ayak yanmaları, aşırı terleme ve obezite de kullanılabilen bir yöntemdir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.