DOLAR
32,3613
EURO
34,9886
ALTIN
2.311,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Bilecik- Bozüyük ve Eskişehir Yolunda Bir Çok Kaza

Bilecik- Bozüyük ve Eskişehir Yolunda Bir Çok Kaza Yaşandı. Sürücüler birbirlerini sosyal medya üzerinden uyarıyor. Kar lastiği olan araçlar bile ulaşımda zorluk yaşıyor.

Yoğun kar yağışı Bilecik, ilçe ve beldelerinde ulaşım anlamında sürücülere yolculara zor anlar yaşatıyor. Dün etkisini arttıran kar yağışı ile birlikte il merkezi de dahil olmak üzere ilçe ve beldelerde kar nedeniyle buz tutan ve kapanan yollar ulaşımda aksamalara neden oldu.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Bilecik-Bozüyük ve Bozüyük-Eskişehir karayolunda araçlar hareket etmekte zorlanıyor. Edinilen son bilgilere göre, yolda seyir halindeki araçlar çok düşük hızlarda yolu kat ediyor. Buzlanma nedeniyle yol üzerinde bir çok kaza meydana geldiği de gelen bilgiler arasında. Kazalar nedeniyle de ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Çeşitli noktalarda meydana gelen kazalar nedeniyle 3 şeritli yollarda trafik bazen tek şeritten sağlanıyor.

Yoğun kar yağışı, özellikle yolların yüksek ve rüzgar alan bölümlerinde daha da düşen sıcaklık nedeniyle adeta buza dönüştü. Buz’a dönen yolda kar yağışı devam ettiği için hareket etmek giderek zorlaştı.

Dünden itibaren etkili olan kar yağışı, İl, ilçe ve belde belediyeleri, karayolları ekipleri yollarda gece gündüz demeden aralıksız çalışmalarını sürdürse de kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde kar yağışı devam ettiği için yeniden yolları gidilemeyecek bir hale dönüştürüyor.

Sürücüler sosyal medya hesapları üzerinden birbirlerini uyarıyor. Yine  Vezirhan- Bozüyük arasındaki D-650 karayolu da aynı durumda . Yolun üzerinin buz tuttuğu, onun üzerinde ise kar bulunuğu belirtiliyor.

sürücüler dikkat

Sürücüler çok düşük hızlarda yolda ilerlemelerini sürdürmeye çalışıyor. Yolda hareket edemeyen veya buz nedeniyle kayan araçlar kazaya sebep oluyor.

 

Karlı ve Buz Tutmuş Yolda Araç Nasıl Kullanılır?

Yol tutuşunun kar ve buzlanma nedeniyle zorlaştığı fren mesafesinin arttığı durumlarda aracınızı nasıl kullanmanız gerekiyor?

Kar Lastiği takılı ve tabiki zincir tedbirini aldığınız aracınızda karlı ve buzlanma meydana gelmiş bir yolda sürücüler öncelikle hızlarını düşürmeli, fren mesafesi uzadığı için, iki araç arasındaki ortalama 4 araçlık mesafe arttırmalıdır. Ani direksiyon hareketlerinden ve vites değişiminden kaçınılmalıdır.

Lastiklerinizin havasını kesinlikle indirmeyin ve mümkün olduğunda şerit değiştirmeyin.

Fren yapmanız gerektiği durumlarda frene birden yüklenmek yerine aracın kontrolünü kaybedebileceğiniz durumu da göz önünde bulundurarak frene daha yavaş basılmalıdır. Aksi takdirde aracınız direkt olarak kaymaya başlayacak ağırlık yönünde hareket ederek savrulmanıza neden olacaktır. Yine aynı şekilde gaza da hızla yüklenmemeniz gerekiyor.

Buzlanma nedeniyle kaldığınız yolda eğer trafiği tehlikeye düşürmüyorsanız. Aracınızı hareket ettirmek için 1. vites yerine 2.vites ile kalkış yapmak çoğu zaman kullanılan yöntemler arasında yer almaktadır ama otomatik araçlarda bunu kullanamayacağınız için 1. vites ile de çok yavaş bir şekilde hareket ederek kalkış yapabilirsiniz.

Takip mesafesini arttırdığınız aracınızla bir üst vitesi tercih edin böylece yüksek devir yerine düşük devirle yola daha fazla tutunma sağlamış olursunuz.

Buzlanma medyana gelen yollarda dikkatinizi dağıtacak hiç bir şeyle uğraşmayın tüm odağınız yolda olmalıdır.

Belirli bir noktada yolda tutunma problemi ve kar seviyesinde artış gözlemlediğinizde kar lastikleriniz de yeterli gelemeyebilir. Tam bu noktada kış lastiğinize zincir takmanız gerekebilir.

Kara saplanan bir araçta birden fazla çıkma denemesi yaptığınızda çıkamıyorsanız aracınızın lastiğinin bulunduğu alanı daha da derinleştirir daha çıkılamaz bir hale getirirsiniz. Bu durumda aracı 2. vitese alıp çapraz ve arkaya doğru hareket ettirmeniz daha faydalı olacaktır. Bir kaç denemeden sonra hala çıkmadıysanız bir çekici aramanın vakti gelmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.