DOLAR
32,5681
EURO
34,8878
ALTIN
2.438,54
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
29°C
Bilecik
29°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
31°C
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
25°C

BİLECİK BELEDİYESİNDEN SOKAK HAYVANLARI HAKKINDA AÇIKLAMA

BİLECİK BELEDİYESİNDEN SOKAK HAYVANLARI HAKKINDA AÇIKLAMA

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından özellikle son günlerde şehir merkezinde görülen köpeklerle ilgili olarak yazılı açıklama yapıldı.

Veteriner İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; şehir merkezine çevre il, ilçe ve köylerden çok sayıda köpek bırakıldığına dikkat çekilerek, şu bilgilere yer verildi:

Gerek Veteriner İşleri Müdürlüğümüz olarak gerek ilimizdeki basın yayın organlarında özellikle son zamanlarda şehir merkezinde köpek sayısının fazla olmasıyla ilgili bilgiler tespit edildi. Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak yakın bölgemizde örnek bir tesis olan Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimizde, can dostlarımız olan sokak hayvanları için en güzel şekilde hizmet verilmektedir. Bilecik Belediyesi ve Veteriner İşleri Müdürlüğü kurumu olarak, 5199 Sayılı Yasanın bütün emir ve uygulamalarını yerine getirmekteyiz. Bu yasanın ilgili maddelerine göre sokak hayvanları tedavi edilmek üzere alınarak, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimizde gerekli aşı, kısırlaştırma ve işaretleme çalışması yapılarak, alındığı doğal ortamına tekrar bırakılmaktadır. Bununla birlikte güçten düşmüş ve ağır hastalıklı olan hayvanlar da gerekli tedavileri tamamlanıncaya kadar tesisimizde dinlendirilmektedir.

ÇEVRE İL, İLÇE VE KÖYLERDEN KÖPEKLER GETİRİLMEKTEDİR

Açıklamada ayrıca çevre il, ilçe ve köylerden şehir merkezine sokak hayvanlarının getirildiği bilgisinin verildiği açıklamada; ‘’Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da can dostlarımız için en güzel hizmeti vermeye devam etmektedir. Bununla birlikte çevre il ilçe ve köylerden getirilen köpeklerin şehir merkezinde rahatsızlığı neden olduğu tespit edilmiş olup bu anlamda ilimizdeki diğer ilgili kolluk kuvvetlerinin şehir merkezine köpek getirilmesinin önüne geçilmesi anlamında çalışma yapması çok faydalı olacaktır.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.