DOLAR
32,6007
EURO
34,8119
ALTIN
2.491,55
BIST
9.463,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Bilecik Belediyesinden Haberler

Bu Topraklar İçin Çanakkale Adlı Oyun Sahne Aldı. Türk Milletinin Kahramanlık Öyküsü İzleyenleri Duygulandırdı.
Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Bu Topraklar İçin Çanakkale” tiyatro etkinliğinde duygu dolu anlar yaşandı.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen program ayakta alkışlandı. Belediye Başkanı Semih Şahin ve eşi Serpil Şahin, sahnelenen gösteri sonunda Genel Sanat Yönetmeni Kerem Ahmet Arabacıoğlu, Dans Eğitmeni Kareograf Sebahat Bütüner ve oyunculara teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

Bilecik Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Ritim Dans Sanat Organizasyon işbirliğinde gerçekleştirilen gösteride 80 oyuncu yer aldı. Slayt gösterisi eşliğinde Çanakkale Savaşının öncesi ve sonrası hakkında bilgilerin verildiği gösteride daha sonra Anadolu’da yaşanan durum sahneye yansıtıldı.

Program yönetmeni ve oyuncuları ayakta alkışlayan Başkan Şahin, gösterdikleri performans dolayısıyla teşekkür ederek, “Ben öncelikle kendim ve bütün katılımcılar adına sizlere bir kez daha teşekkür ediyor ve ayakta alkışlıyorum. Çanakkale destanı sahneye ancak bu kadar güzel yansıtılırdı. Belki de bu destan için sayfalarca kitap okumak veya araştırma yapmak bu kadar etkilemezdi. Bu duygu ve düşünceler ile bütün şehitlerimizi tekrar anıyorum” ifadelerini kullandı.

Bilecik Halk Eğitim Merkezi Müdürü Seyfettin Yıldız ise oyunculara teşekkür ederek, Çanakkale destanının en güzel şekilde anlatıldığını kaydetti. Yıldız ayrıca katkıları dolayısıyla Belediye Başkanı Semih Şahin’e de teşekkür etti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısıyla Başkan Şahin, Esnaf ve Kadınlara Çiçek Verdi. Belediye Başkanı Semih Şahin, eşi Serpil Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Berna Pamukçu, Kadın Kolları Başkanı Nurten Bilecikligil, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla şehir merkezindeki esnaf ve kadınlara çiçek hediye etti.
Esnafa hayırlı işler temennisini ileten Başkan Şahin ve beraberindekiler, vatandaşlarımızı dinleyerek, sohbet etti.
Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara çiçek hediye etmek istediklerini kaydeden Başkan Şahin, kadınların toplumsal yaşamdaki değerinin bir gün ile sınırlandırılmayacağını belirterek, ‘’Bizim amacımız kadınlarımızın bizler için taşıdığı değeri bu anlamlı günde hatırlamak. Onun için onlara çiçek hediye ettik, talep ve görüşlerini dinledik’’ dedi.

Başkan Şahin’in eşi Serpil Şahin de kadınlara çiçek hediye ederek, kadınlarla sohbet etti, taleplerini dinledi.
Esnaf ve vatandaşlar da Başkan Şahin ve beraberindekilere ziyaretleri ve çiçek takdimi için duydukları memnuniyeti belirterek, teşekkür etti.

İçimdeki Yangın Adlı Oyun Sahne Aldı. Bilecik Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında “İçimdeki Yangın” adlı oyun sahne aldı.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde sahne alan oyunda, eşleri tarafından hayatlarına son verilen kadınların hayat hikayeleri sahneye yansıtıldı.

Sabah saatlerinde 81 ilden gelen Türk Kadınlar Birliği üyeleri tarafından sessiz yürüyüş ile başlayan etkinlikler kapsamında panel, sergi ve tiyatro gösterisi ile devam etti. Belediye Başkanı Semih Şahin, eşi Serpil Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve İl Başkanı Metin Yaşar, oyun sonunda Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Avukat Sema Kendirci Uğurman ile kadınların haykırış öyküsü olarak sahnelenen oyunda yer alan oyunculara teşekkür ederek, gül takdiminde bulundu.

Kadına şiddet, tecavüz, çocuk gelin olmak gibi birçok hikayenin ele alındığı tiyatroya Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik Belediye Başkanı Semin Şahin ve eşi Serpil Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı, Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Avukat Sema Kendirci Uğurman, Türk Kadınlar Birliği üyeleri, CHP Bilecik İl Başkanı Metin Yaşar, CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukçu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.