DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

Bilecik Belediyesinden Haberler

Bilecik Belediyesinden Haberler. Bilecik Belediyesi Tarafından İlaçlama Çalışması Yapıldı. Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından vatandaşlarımızın rahat ve sağlıklı bir yaz mevsimi geçirmeleri amacıyla gerçekleştirilen haşere ilaçlama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Şehir merkezi ve mücavir alanlardaki kapsamlı ilaçlama çalışmaları ile haşere oluşumlarının engellenmesi amaçlanıyor. Şehrin birçok noktasındaki rögarlar, mazgallar ve kanallar başta olmak üzere metruk yapılar, cami bahçeleri, yeşil ve sulak alanlar, park ve bahçeler ile piknik ve mesire alanlarını ilaçlayan ekipler, haşere oluşumlarını engellemeye çalışıyor.

Yaz mevsimi ile birlikte toplum sağlığını tehdit eden uçkunlara karşı ilaçlama çalışmalarına hız veren ekipler, çalışmaları kapsamında çöp tenekeleri ve çevresi ile şehir çöplüğünde sivrisinek, kene ve diğer haşerelere karşı ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor.

Öte yandan Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, çalışmaları kapsamında Bilecik’teki birçok okul ve öğrenci yurtlarında da ilaçlama çalışmaları yapıyor.

Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi Engelsiz Müze Olmak İçin Çalışıyor. Dünya İşitme Engelliler Günü dolayısıyla “Konuşan eller, duyan gözler” sloganıyla düzenlenen programa ev sahipliği yapan Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi her alanda engelsiz bir müze olmak için çalışıyor.

Bilecik Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte, işitme ve görme engelli bireyler, Yaşayan Şehir Müzesinde bir araya geldi.

Bünyesinde başta Bilecik’in yakın ve geçmiş tarihi olmak üzere, Osmanlı Dönemi, Yunan İşgali ve Bilecik’in tanıtım bölümlerinin yer aldığı Yaşayan Şehir Müzesini ziyaret eden grup, İşaret Dili Eğitmeni Kader Dağlar ve arkeologlarla birlikte gezdi. Gerçekleştirilen programa Belediye Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Seyfettin Yıldız, belediye birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik sonunda değerlendirmede bulunan Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı, “Önümüzdeki yıl her yönüyle engelsiz bir müze olmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullanarak, şunları söyledi; “Belediyemiz Yaşayan Şehir Müzesi, Halk Eğitim Müdürlüğü ve belediyemizin ilgili birim çalışanları işbirliğinde engelsiz vatandaşlarımızın topluma daha fazla kazandırılması için güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Bugün, engelsiz müze olma yolunda ilk defa özel misafirlerimizle müzemizi ziyaret ettik. Onlarla birlikte müzeyi gezerek Bilecik’i onlara sinevizyon ve işaret dili görselleri ile anlattık. Engelsiz bir kent ve müze olmak için çalışmalarımız devam edecek.”

Bilecik Belediyesi Turizm Koordinatörü ve Yaşayan Şehir Müzesi Sorumlusu Mesut Ünver ise müzede ilk defa böyle bir çalışma yapıldığını belirterek, “Yaşayan Şehir Müzesi olarak tüm engelli bireylerimizi kazanabileceğimiz engelsiz müze olma yolundaki ilk etkinliğimiz bu. Sadece rampalar ve asansör yaparak onların hayatını kolaylaştıramayız, onları bu hikayenin içerisine dahil ederek gerçek kazanım elde edebiliriz. Önümüzdeki yıl, işitme, görme ve fiziksel engeli olan tüm vatandaşların gezebileceği bir müze olmak için çaba harcayacağız.” İfadelerini kullandı.

Ünver ayrıca etkinliğe katkıları dolayısıyla Belediye Başkanı Semih Şahin, Başkan Yardımcısı Subaşı, Halk Eğitim Müdürü Seyfettin Yıldız, İşaret Dili Eğitmeni Kader Dağlar ve belediye ilgili birim müdürlerine teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.