DOLAR
32,3666
EURO
34,9608
ALTIN
2.325,60
BIST
9.125,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik Belediyesi ve Koronavirüs Çalışmaları

Bilecik Belediyesi ve Koronavirüs Çalışmaları. Bilecik Belediyesi tarafından Covid -19 (koronavirüs) ile mücadele çalışmaları kapsamında 2 mahallede başlayan dezenfektanlı su ile yıkama çalışmaları devam ederek, bütün mahallelerin cadde ve sokaklarında gerçekleştiriliyor.

13 Mart itibariyle salgınla mücadele çalışmalarına başlayan ve hala devam eden Bilecik Belediyesi tarafından Bilecik’teki bütün cadde, kaldırım ve sokaklar, Sağlık Bakanlığının önerdiği dezenfektan içerikli su ile yıkanıyor.

10’u aşkın birim ve 40 personel ile mücadele çalışmalarını sürdüren Bilecik Belediyesi, Ertuğrulgazi ve Beşiktaş Mahallesinde başladığı yıkama çalışmalarını bütün mahallelerde gerçekleştirecek.

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından şehrin birçok noktasında bulunan yem noktalarına mama bırakıldı.

Tüm dünyada etkisini gösteren Covid-19 (koronavirüs) salgını dolayısıyla dikkatlerin insan sağlığına çekildiği bir dönemde, Bilecik Belediyesi can dostlarımız olan kedi ve köpekleri unutmayarak hizmet vermeye devam ediyor.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı, ‘’Gerek bizim birim gerek belediyemizdeki 10’a yakın müdürlük, insanlarımızın sağlığını tehdit etmeye başlayan salgın dolayısıyla adeta seferberlik ilan etti ve çalışmalarını sürdürüyor. Bu anlamda bizimle birlikte yaşayan sokak hayvanlarını da unutmamamız gerekiyor. Barınağımızdaki can dostlarımıza en iyi şekilde hizmet vermeye devam ediyoruz zaten. Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak daha önce bıraktığımız noktalara yem ve mama bırakma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çünkü bu aşamada kapalı tutulan cafe, restoran ve işletmelerden can dostlarımıza yiyecek gelmeyebilir diye düşünüyoruz. Onun için sokaklarımızdaki hayvanlara da bizler imkanlarımız ölçüsünde mama bırakıyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı ve hassas davranarak, bizlere yardımcı olmasını istiyoruz’’ dedi.

Belediye Başkanı Semih Şahin, verdiği röportajda Covid-19 (korona virüs) salgınına ilişkin evde kalmanın önemine değinerek, bütün halkımıza evde kalmaları çağrısında bulundu.

Tüm dünya ve ülkemizde etkisini hızla gösteren korona virüs salgınına karşı vatandaş olarak yapılması gereken en önemli konunun evde kalmak olduğunun altını çizen Başkan Şahin, şunları kaydetti:

‘’Hayatımıza bir korona virüsü girdi. Bütün dünyaya yayıldı, Avrupa bununla sarsılıyor. Bizler de bunu kontrol etmeye çalışıyoruz. Her gün artan sayıda maalesef virüs vakalarıyla karşılaşıyoruz. O yüzden hepimizin evimizde kalması gerekiyor ki bunun dağılması ve yayılmasını engelleyelim. Virüsle ilgili yeni hayatımızda sokağa çıkma yasağı olsun ya da olmasın, eski alışkanlıklarımızı bir kenara bırakmalıyız ve ilişkilerimizi sınırlandırmamız gerekiyor. Özellikle de çevremizdeki akraba ve yakınlarımızdan 65 yaş üstü insanlar varsa bu vatandaşlarımızın kesinlikle dışarı çıkmamaları gerekiyor’’ dedi.

Başkan Şahin açıklamasında ayrıca, Bilecik Belediyesinin bütün vatandaşlarımızın sağlığı için seferber olduğunu ve ihtiyaçları bildirmek için bir telefon kadar yakın olduğunu belirterek, ‘’Biz Bilecik Belediyesi olarak bütün vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacı için hazırız. Sadece bizim bunların sizden isteğimiz evinizde kalıp, ülkemizin bu beladan kurtulabilmesi için hep birlikte savaşmamız gerekiyor. Belediyenin sizin arkanızda olduğunu unutmayın. Kendini, aileni, sevdiklerini, şehrini ve ülkeni korumak için evde kal Bilecik diyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

https://www.facebook.com/bilecikbelediye/videos/524166681844553/

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.