DOLAR
32,3602
EURO
35,0056
ALTIN
2.325,97
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

BİLECİK BELEDİYESİ TRAFİK EĞİTİM PİSTİNİN TEMELLERİ ATILDI

BİLECİK BELEDİYESİ TRAFİK EĞİTİM PİSTİNİN TEMELLERİ ATILDI

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan ve çocuklara hem trafik kurallarını öğretmek, hem de ailece keyifli vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla hazırlanan Bilecik Belediyesi Trafik Eğitim Pistinin temeli atıldı.

Akasya Altı Mevkiinde gerçekleştirilen temel atma törenine; Vali Tahir Büyükakın, Milletvekili Selim Yağcı, Belediye Başkanı Nihat Can, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, İlçe Başkanı Nail Öztürk, kurum müdürleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, belediye personeli ve çocuklar katıldı.

BELEDİYE BAŞKANI NİHAT CAN:

‘’BURADA ÇOCUKLARIMIZ TRAFİK KURALLARINI UYGULAMALI OLARAK ÖĞRENECEK’’

‘’Trafik eğitim pistinin bütün çocuklarımıza ve Bilecik’e hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunan Belediye Başkanı Nihat Can, şunları söyledi:

‘Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve geleceğimizin teminatı çocuklarımız için hazırlanan Bilecik Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Pistimizin temel atma programına hoş geldiniz, selam ve muhabbetlerimi bildiriyorum. Bugün gerçekten biz müminlerin bayramı Cuma gününde güzel çalışmaları vatandaşlarımızla buluşturmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Sabahleyin, Yaşayan Şehir Müzemizde bir yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz 32 kültürel ve sanatsal geleneğimizin tanıtımını yaptık ve vatandaşlarımıza aşure ikram ettik. Daha sonra Sultaneli Osmanlı Sokağımızın açılışını hep birlikte gerçekleştirdik. Şimdi de yine sizlerle birlikte, sizlerin duası ve desteğiyle tamamlamayı niyet ettiğimiz Çocuk Trafik Eğitim Pistimizin temel atma törenindeyiz. Çok mutluyuz ve çok sevinçliyiz. Çünkü Bilecik Belediyesi olarak gerçekten şu ana kadar çocuklarımız için birbirinden gerek fiziki gerek, sosyal gerek kültürel gerek eğitime yönelik birçok güzel çalışmayı ve eseri gerçekleştirdik. İşte şimdi de bu güzel çalışmalardan biri olan Trafik Eğitim Pistimiz için ilk kazmayı vuruyoruz. Hedefimiz burasını bütün yönleriyle çocuklarımıza ve ilimize faydası olacak bir mekan haline getirmektir. Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen ve 3 bin 640 metrekare alan üzerine inşa edilecek olan Trafik Eğitim Pisti ile çocuklarımız küçük yaştan itibaren trafik kurallarını öğrenmiş olacak. Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan ve örnek proje niteliğinde olacak Trafik Eğitim Pisti ile çocuklarımız trafik kurallarını uygulamalı olarak öğrenebilecek. Bilecik Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Pistinin en kısa zaman içerisinde bitirilerek, çocuklarımızın hizmetine sunulması için yoğun çaba harcıyoruz. Ben bu vesile ile böyle güzel ve anlamlı bir eserin ilimize kazandırılması noktasında emek veren, dua eden ve projelendiren bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Cenabı Allah ilimiz ve insanımız için daha nice temel atma töreninde bizleri bir araya getirsin. Eserlerimiz şehrimiz ve insanımıza hayırlı ve uğurlu olsun. Canla Başla İlk Günkü Heyecanla.’’ İfadelerini kullandı.

Milletvekilimiz Selim Yağcı ise yaptığı konuşmada; ‘’Maalesef her yıl trafik kazaları sebebiyle yüzlerce can kaybı oluyor. Bu bazen zaruretlerden olsa da daha çok bilinçsiz şekilde trafiğe çıkmaktan kaynaklanıyor. İşte bizler de Bilecik Belediyesi olarak 2014 seçim

Takviminde olan Trafik Eğitim Pistinin bugün temelini atıyoruz. Maalesef bu güne kadar gecikmeler oldu. Bunun da sebebi bu alanın tahsisi konusunun uzamış olmasıydı. Yoksa bizim Belediye olarak neden olduğumuz bir durum yoktu. Ama bugün bu alanın tahsis işlemi tamamlandı ve çalışmalarımız başladı. İnşallah en kısa süre içerisinde zannedersem yıl sonuna kadar burayı tamamlayarak çocuklarımız ve gençlerimizin hizmetine sunarız diye düşünüyorum. Böylece çocuklarımız trafik kurallarını daha güzel ve uygulamalı olarak öğrenmiş olacaklar. Ben bu vesile ile bu güzel çalışmada emeği olan bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum.’’ İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından temel atma töreni, protokol üyeleri ve çocukların katılımı ile yapılan duaların ardından gerçekleştirildi.

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.