DOLAR
32,5119
EURO
34,9417
ALTIN
2.434,71
BIST
9.795,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Bilecik Belediyesi Organik Gübre Üretmeye Başladı

Bilecik Belediyesi Organik Gübre Üretmeye Başladı.

Bilecik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün uygulamaya koyduğu organik gübre ve kompost üretimiyle hem metan gazı salınımının önüne geçilecek hem de bütçede tasarruf edilecek.

Yılın belirli dönemlerinde dökülen yapraklar ile yeşil alanlarımızdan çıkartılan çim atıkları çöpe atıldıktan sonra toplanarak atık sahalarına gönderiliyor. Atık sahasına giden diğer tüm organik atıklar gibi, havasız ortamda sıkışan atıklar atmosfere metan gazı yayıyor. Bu metan gazı salınımı ise doğaya ve çevreye büyük zararlar vermektedir.

Bilecik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün uygulamaya aldığı proje ile bu problemin ortadan kaldırılması hedeflenmekte. Yapılan çalışmalar sonucunda bitkilerin toprağın altından aldığı mineral ve faydalı elementlerin bitkinin yaprak kısımlarında depolandığı gözlemlenmiştir. Dökülen yaprak ve yeşil alanlardan çıkartılan çim atıklarının toplanması ve fermente edilerek çürütülmesi sonucunda ortaya bitkiler için oldukça besleyici gübre çıkartılmaktadır.

Bilecik Belediyesi bünyesinde bulunan sera tesisinde yetiştirilen bitkiler için dışardan alınan gübre yerine bu yolla üretilen gübre ve kompost kullanımı hem doğa hem de belediye bütçesi açısından açık avantaj sağlamaktadır. Üretilen gübreler sera ve saksı bitkilerinde toprak hafifletici olarak kullanılmaktadır.

Bugüne kadar Bilecik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü serasında toplam 12.529 bitki üretilmiş ve bu bitkiler şehrin yeşil alanlarını süslemiştir. Uygulanan bu proje ile bu sayının artması ve serada daha çok bitkinin organik gübre ile üretilmesi hedeflenmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.