DOLAR
32,3715
EURO
35,0331
ALTIN
2.324,05
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Bilecik Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Bilecik Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi. Bilecik Belediyesi Kasım ayı belediye meclis toplantısı, Belediye Başkanı Semih Şahin başkanlığında canlı yayın olarak gerçekleştirildi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen toplantıda 12 gündem maddesi ele alınarak, oy birliğiyle kabul edildi.

2021 yılına ait performans programı ve 2021 yılı bütçe konusunun Plan ve Bütçe komisyonuna sevk edildiği toplantıda 2021 yılında uygulanacak ücret ve tarife tespiti konusu görüşüldü.

Hafriyat toprağı ile inşaat ve yıkıntı atıkları yönetim prosedürü hakkında meclis üyelerine bilginin verildiği toplantıda Gazipaşa ile İstiklal Mahallesindeki bazı sokakların zorunlu haller dışında araç trafiğine kapatılarak yaya ve motorsuz araç erişimine açık hale getirilerek can ve mal güvenliği açısından daha güvenli hale getirilmesi konusu görüşüldü. Söz konusu taslak maddegörüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi. Ayrıca, planlanan çalışmanın Kent Konseyi ile meslek odalarının katılımlarıyla tartışılacağı belirtildi.

Bilecik Belediye Meclisinin 05/02/2019 tarih ve 2019 / 14 sayılı kararı ile kabul edilerek yürürlüğe giren Bilecik Belediyesi (T) Plaka Ticari Taksi Yönetmeliğinin bazı maddelerinde değişiklik yapılması konusunda Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen rapor görüşüldü.

Bilecik Belediyesi (T) plaka ticari taksi yönetmeliğinin; 5. maddesinin 1. Fıkrasının b) bendinde “Yeni araç alımlarında ve model değişikliklerinde model yılı itibariyle 12 (on iki) yaşından büyük olmaması şartı aranır” denilmekte olup bu maddenin, “Yeni araç alımlarında ve model değişikliklerinde model yılı itibariyle 15 yaşından büyük olmaması şartı aranır’ şeklinde değiştirilmesi talebi reddedilirken, 10. maddenin 1. fıkrasının b) bendinde ‘Araca ait trafik tescil belgesi fotokopisi. Araçlarda 0-12 yaş ve fenni muayenesinin yapılmış olması şartı aranır’ denilmekte olup bu maddenin, ‘Araca ait trafik tescil belgesi fotokopisi. Araçlarda 0-15 yaş ve fenni muayenesinin yapılmış olması şartı aranır’ şeklinde değiştirilmesi talebinin reddedildi.

10. maddesinin 1. Fıkrasının c) bendinde, ‘Nüfus cüzdan fotokopisi, ehliyet belgesi fotokopisi’ denilmekte olup, bu maddenin, ‘Nüfus cüzdan fotokopisi, ayrıca araçta şoför olarak çalışacak ise ehliyet belgesi fotokopisi’ şeklinde değiştirilmesi talebinin reddedildi.

6. maddenin 1. fıkrasının b) bendinde ‘(T) plaka işleteni en fazla bir adet plakaya sahip olabilecektir. T Plaka işleteni bunun dışında herhangi bir kiralama da dahil olmak üzere yeni bir plaka satın alması haksız rekabet koşullarının önüne geçilmesi ve halkın ticari taksilerden daha kaliteli hizmet alabilmesi amacıyla iş bu yönetmelik hükümleri gereği yasaktır’ denilmekte olup bu maddenin, ‘(T) plaka işleteni aynı durakta en fazla 1 adet olmak üzere en fazla 2 adet plakaya sahip olabilecektir’ şeklinde değiştirilmesine karar verildi.

Toplantıda ayrıca Bilecik Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Sosyal Yardım ve Sosyal Hizmet Yönetmelik taslağı konusunda Sosyo-Kültürel Yaşamı Düzenleme ve Kalkındırma Komisyonunda gelen rapor görüşülerek, madde oy birliğiyle kabul edildi.

İmar konularının görüşüldüğü toplantıda ayrıca Belediye Başkanı Semih Şahin, Bilecik Belediyesinin çalışmaları hakkında belediye meclis üyelerine bilgi verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.