DOLAR
32,5680
EURO
34,9508
ALTIN
2.429,58
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

BİLECİK BELEDİYESİ, İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİNDE ÖNCÜ BELEDİYELERDEN BİRİ

Bilecik Belediyesi İş Yeri Hekimi Dr. Eda Edirne, Bilecik Belediyesi’nin iş sağlığı ve güvenliği eğitiminde öncü bir belediye olduğunu bildirdi.

Dr. Eda Edirne, Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde devam eden İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi hakkında bilgi verdi.

Bilecik Belediyesi’nin İş Yeri Hekimliği görevini yürüttüğünü dile getiren Dr. Eda Edirne, Bilecik Belediyesi’nin eğitimler noktasında örnek ve öncü bir kurum olduğunu belirterek, şunları söyledi:

”Belediyeler, genel olarak ağır ve tehlikeli iş sınıflarında bulunuyorlar. Bu yüzden de6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu gereğince almaları gereken 16 saatlik bir İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi var. Biz burada Bilecik Belediyesi’nin bütün personeline, işçilerine ve toplum yararına çalışan işçilere bu eğitimlerin bir bölümünü verdik. Eğitimlerimizde sağlıkla ilgili olan iş kazalarında ilk anda yapılması gerekenler, meslek hastalarından korunma, nedenleri ve temel ilk yardım tekniklerinin neler olduğunu anlattık. Ülkemizde bütün  belediyelerin 2016 yılına kadar bu eğitim hizmetlerini almaları gerekiyor. Bilecik Belediyesi de bu konuda öncü olan ve bu eğitimleri ilk alan belediyelerden biri. İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlerini biz Bilecik Belediyesi’nde uzun zamandır veriyoruz. Eğitimlerimiz oldukça verimli geçiyor.” dedi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı ise eğitimler hakkında yaptığı açıklamada, kurum olarak eğitimler noktasında iyi bir yerde olmaktan dolayı büyük bir memnuniyet yaşadıklarını belirtti. İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlerinin her geçen gün önemli hale geldiğini hatırlatan Başkan Selim Yağcı, ”Bilecik Belediyesi olarak, vatandaşlarımıza her alanda hizmet vermenin yanı sıra, belediye personelimizin de iş sağlığı ve güvenliği noktasındaki durumunu sıklıkla gözden geçiriyoruz. Bu konuda gerekli eğitimlerimiz uzun zamandan beri veriliyor. Bundan sonraki süreçte de çalışanlarımızın daha kaliteli ve daha güvenli bir ortamda çalışmalarını sağlamak için gerekli bütün çalışmaları yapacağız” ifadelerini kullandı.

 

DSC_5599

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.