DOLAR
32,5681
EURO
34,7244
ALTIN
2.492,75
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C

Bilecik Belediyesi Ek Hizmet Binası Bakan Dönmez’in Katılımıyla Açıldı

Bilecik Belediyesi Ek Hizmet Binası Bakan Dönmez’in Katılımıyla Açıldı

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Bilecik Belediyesi Ek Hizmet Binası, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katıldığı program ile hizmete açıldı.

Bakanlık görevinin ilk ziyaretini hemşehrilerine gerçekleştirilen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bilecik’teki temasları kapsamında önce Vali Tahir Büyükakın’ı ziyaret etti. Daha sonra Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can’ı ziyaret eden Bakanımız Fatih Dönmez, ardından Bilecik Belediyesi Ek Hizmet Binasını hizmete açtı.

Bilecik Belediye Bahçesinde gerçekleştirilen açılış programı, Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Burada konuşan Bakanımız Fatih Dönmez; “Bilecik gelişen, parmakla gösterilen şehirlerimiz arasında. İnşallah Bilecik’imizi bundan sonra da hem ülke genelinde hem de uluslararası arenada daha iyi yerlerde görmek için çabalayacağız” ifadelerini kullanarak; ‘’Geçen yıl açıkladığımız milli enerji ve maden politikası ile madencilikte yeni bir dönem başlattık. Biliyorsunuz Bilecik’te ciddi bir maden sektörü var. Artık madenlerimizi sadece ham madde olarak üretmeyeceğiz. Sektörde teknoloji ve Ar-Ge merkezli bir döneme geçiyoruz. Bugüne kadar Türkiye’de çıkartılan mineraller nadir elementler ya da stratejik elementler yurt dışına satılıyor biz onu çok daha fahiş bir bedelle yurt dışından ithal ediyorduk. Artık böyle olmayacak. Madenin işlenmesi için gerekli bütün teknolojik altyapı ve yatırımları ülkemizde maden sahalarımızı nihai ürün üretecek fabrikaların kurulması şartıyla ihale etmeye başlayacağız. Bilecik’in sahip olduğu rezervleri en ileri teknolojik imkanlarla katma değerli ürünlere dönüştürüp satmak arzusundayız. Böylece hammadde üretimizde bir birim olan kazancımızı 8’e, yarı mamul olduğunda 24’e katlayacağız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında da konuşan Bakan Dönmez,
“Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile biliyorsunuz yeni bir döneme girdik. Artık daha hızlı karar alabilen mekanizmalarla yatırımla, hizmetlerin gecikmesine sebep olan bütün bürokratik engeller ortadan kalktı. Adeta devlete yeni bir elbise dikiliyor. Zaman zaman arkadaşlarla görüşüyorum, elbise bize dar geldi diyenler var, boyu kısa geldi diyenler var, onlara şu cevabı veriyorum, elbise dar geldiyse elbiseyi genişletmeyeceğiz, siz biraz fazla çalışacaksınız elbisenin içine gireceksiniz. Boyu uzatabiliriz problem yok ama beden genişlemesi olmayacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi artık idare olarak hiçbir bahanemiz kalmadı. Ülkemizdeki istikrar ve güven ortamını güçlendirecek yeni bir döneme giriyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle şahlanış ve yeniden yükseliş dönemi başlayacak. Daha icracı ve profesyonel yapılarla ekonomimizi daha da güçlendireceğiz, demokrasimizi de geliştireceğiz. Dış siyasetteki etkinliğimiz de artacak, güvenliğimizi de daha sağlamlaştıracağız.” Dedi.

Milletvekili Selim Yağcı ise konuşmasında ‘’İçimizden, şehrimizden çıkan bir ağabeyimiz, büyüğümüz hemşehrimiz ve Bakanımız Fatih Dönmez Bey’in katılımı ile belediyemiz ek hizmet binasının açılışı için bir araya geldik. Gerçekten Belediye Başkanlığımız görevi sırasında yapmış olduğu bir çalışmayı milletvekili olarak ve Bilecik’ten bir bakanımızın katılımıyla hizmete açmanın hazzını ve mutluluğunu yaşıyorum. Bizler 15 yıla yakın belediye başkanlığı yaptık. Bu tarihi binamızın restorasyonunu yaptık. Ek Hizmet Binamız yoktu. Çok şükür bunu da gerçekleştirdik. Bilecik’imiz için genel ve yerel yönetimler olarak var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Binamızı, Sultan Abdülhamit Han’a bir vefa borcu olarak ona layık ecdat olduğumuzu göstermek amacıyla yaptık. Ben bu anlamda böyle bir eserin kazandırılmasına emeği olan kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bizleri bu anlamlı günümüzde yalnız bırakmayan başta Bakanımız Fatih Dönmez Bey, Valimiz Tahir Büyükakın ve bütün katılımcılara teşekkür ediyorum. Cenabı Allah şehrimiz ve insanımız için daha nice güzel eserler kazandırmayı nasip etsin ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANI NİHAT CAN:

‘’BAKANIMIZIN TEŞRİFLERİYLE ŞEHRİMİZE KAZANDIRDIĞIMIZ EK HİZMET BİNAMIZ HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN’’

Belediye Başkanı Nihat Can ise Bilecik’te güzel bir günü yaşadıklarını belirterek; ‘’Müminlerin Bayramı olan Cuma gününde; Ecdad Diyarı Bilecik’imizde Mutlu ve Gururlu Bir Günü daha yaşıyoruz. Bilecik olarak çok bahtiyarız. Çünkü Kuruluş ve Kurtuluşun tohumları burada atıldı. Bilecik olarak gururluyuz. Çünkü ecdadımız burada bizlere birçok güzel mirası bıraktı. Bizler de onların eserlerine yakışır şekilde hizmet etme imkanı buluyoruz. İşte bu anlamda bizler de bugün; Belediyemiz arafından, Bilecik El Sanatları Merkezi Müdürlüğü ile Belediye Binası arasında yapımı tamamlanan Bilecik Belediyesi Ek Hizmet Binası’nı bugün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez, Valimiz Tahir Büyükakın, Milletvekilimiz Selim Yağcı ve il protokolümüzün katılımıyla hizmete açıyoruz. Bugün Dirilişin Şehri Bilecik’imizde; bir asır önce bu güzide mekana birçok güzel eser bırakan Cennet Mekan Sultan Abdulhamit Han ve ecdadımıza yakışan bir çalışmayı gerçekleştirdik. Milletvekilimiz Selim Yağcı’nın himayelerinde restorasyonunu yaptığımız Tarihi Belediye Binamızın bir küçük örneği ve onun gölgesinde kalan güzel bir eseri şehrimize kazandırdık. Amacımız; ecdadımıza layık olmak, onların bıraktığı eserlere bizlerin de nacizane katkısını sağlamaktır. Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve kaliteli hizmet verilmesi amacıyla yaptığımız bu eser, 4 milyon TL ile yerden ısıtma, otomatik havalandırma, can asansör ve cam merdiven gibi özellikleri ile 500 metrekare alan üzerine inşaa edildi ve teknolojinin son imkanları kullanılarak Akıllı Bina konseptinde gerçekleştirildi. Ben bu vesile ile şehrimize ve şehir insanımıza birçok yönden güzel hizmetler vereceğine inandığımız Bilecik Belediyesi Ek Hizmet Binamızın hayırlı ve uğurlu olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Bu güzel eserin yapımında emeği olan Milletvekilimiz Selim Yağcı ve çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bizlerin bu güzel sevincini ve mutluluğunu paylaşan Sayın Bakanımız Fatih Dönmez’e, Valimiz Sayın Tahir Büyükakın ve Milletvekilimiz Selim Yağcı ile il protokolümüzün değerli üyeleri ve hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Hep Güzel Anlarda ve Güzel Hizmetlerde Buluşmak Dileğiyle. Canla Başla İlk Günkü Heyecanla. Selam ve Muhabbetlerimi Bildiriyorum.’’ Şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bilecik Belediyesi Ek Hizmet Binası, hizmete açıldı. Bakanımız Fatih Dönmez ve beraberindeki heyet daha sonra Orhangazi Camisinde Cuma namazı kılmak için ayrıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.