DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
ALTIN
2.326,63
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
21°C

Bilecik Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Bilecik Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi. Bilecik Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı pazartesi oturumu, Belediye Başkanı Semih Şahin başkanlığında gerçekleştirildi. Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan toplantıda, 14 gündem maddesi görüşüldü.

Bilecik Belediyesi 2021 yılı performans programı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşüldüğü toplantıda, 2021 yılı mali bütçesi 145 milyon TL olarak kabul edildi.

Belediye Başkanı Semih Şahin, toplantı öncesinde meclis üyeleri Selami Tine ve Çetin Kaya’nın doğum günlerini kutlayarak, hediye verdi.

Belediye Başkanı Semih Şahin toplantı öncesinde, belediye meclis üyelerine Bilecik Belediyesi’nin borç durumu, ödenen borç miktarı ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Toplantıda, 2021 yılında uygulanacak olan ücret ve tarifelerle ilgili Ücret ve Tarife Komisyonu raporu görüşülerek, oy birliğiyle karara bağlandı.

Kira bedelleri ile ilgili Kira Tespit Komisyonu raporunun görüşüldüğü ilk oturumda, hafriyat toprağı ile inşaat ve yıkıntı atıkları yönetim prosedürü taslağı konusunda İmar Komisyonundan gelen rapor görüşüldü.

Toplantıda ayrıca Gazipaşa ve İstiklal Mahallelerindeki bazı sokakların zorunlu haller dışında araç trafiğine kapatılarak yaya ve motorsuz araç erişimine açık hale getirilerek can ve mal güvenliği açısından daha güvenli hale getirilmesi konusunda İmar Komisyonundan gelen raporunun, Perşembe günü gerçekleştirilecek toplantıda ele alınması kararı verildi.

Aralık ayı meclis toplantısında ayrıca Bilecik Belediyesi tarafından şehir merkezinde gerçekleştirilen projeye, ‘’Atatürk Parkı’’ isminin verilmesi, oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda ayrıca Bilecik’in en yaşlı öğretmeni olarak bilinen ve 17 Kasım 2020’de hayatını kaybeden Semiha Göncü’nün adı ilimizdeki bir caddede yaşatılacak. Buna göre Beşiktaş Mahallesinde bulunan 170. Sokak isminin ‘’Semiha Göncü’’ Caddesi olarak değiştirilmesi konusu oy birliğiyle kabul edildi.

Belediye Başkanı Semih Şahin, Aralık ayı meclis toplantısında meclis üyelerine verdiği bilgide, ‘’Türk Kızılay’ı ve Belediyemiz ortaklığında güzel bir aşevini Bilecik’e kazandıracağız’’ dedi.

Belediye Başkanı Semih Şahin başkanlığında düzenlenen toplantıda, İyi Parti tarafından verilen önergede geçen aşevi talebi için Belediye Başkanı Semih Şahin açıklamalarda bulundu.

Kendisinin de sosyal belediyecilik anlayışı gereği, Bilecik’e kalıcı ve güzel bir aşevi kazandırmak olduğunu hatırlatan Başkan Şahin, ‘’Bu konu bizim de en başından beri takip ettiğimiz ve önemsediğimiz bir konu. Türk Kızılay’ı ve Belediye Başkanlığımız işbirliğinde güzel ve kalıcı bir aşevini Bilecik’e kazandırmak istiyoruz. Yeri hakkında ise şu anki bilgiler doğrultusunda Hürriyet Mahallesi’nde daha önce Kaktüs Cafe olarak bilinen noktada yapmak istiyoruz. Bununla ilgili Türk Kızılay’ı ile bir protokol imzaladıktan sonra çalışmanın detayları hakkında meclis üyelerimizi ve halkımızı bilgilendireceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Meclis üyeleri de gerçekleştirilecek çalışmadan duydukları memnuniyeti belirterek, Başkan Şahin’e teşekkür etti.

Toplantıda ele alınan Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünün kaldırılması, 1. Derece Ruhsat ve Denetim Müdürü kadrosunun iptal edilmesi ve ödeneğinin aktarılması konusu, oy çokluğuyla reddedildi.

Yorumlar

  1. Deliormanli dedi ki:

    Belediyenin bir yıllık yaptıklarını paylaşırsanız seviniriz… performans raporunu… sitesinde bulamadım da .. şunları yaptık şu projeler devam ediyor şunları yapmayı planlıyoruz gibi birşeyler görmek istiyoruz vatandaşlar olarak… şeffaf belediyecilik… nereye ne harcanmış hani gösterilecek ti…