DOLAR
32,3416
EURO
35,1000
ALTIN
2.310,41
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in Görevden Uzaklaştırılması

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in Görevden Uzaklaştırılması. Başkan Şahin Görevden Uzaklaştırılmasına İlişkin Açıklama Yaptı. Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin görevinden uzaklaştırıldı mı? Belediye Başkanı Semih Şahin neden görevinden uzaklaştırıldı? 

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin bugün İçişleri Bakanlığınca yapılan tebliğ ile görevinden uzaklaştırıldı.

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, İçişleri Bakanlığınca kendisine tebliğ edilen karar ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in Görevden Uzaklaştırılması

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin başkanlık makamında düzenlediği basın açıklamasında, kendisine bugün yaklaşık yarım saat önce İçişleri Bakanlığınca tebliğ edilen karar ile anayasanın 127. maddesi 4. fıkrası ve 5393 sayılı kanunun 47.maddesi uyarınca bakanlık makamının 25.02.2022 tarihli onayı ile görevinden uzaklaştırıldığını belirterek, 47. maddenin içeri ile ilgili bilgi verdi:

47.madde :

Görevleri ile ilgili bir suç nedeniyle haklarında soruşturma veya kovuşturma açılan belediye organları veya bu organların üyeleri kesin hükme kadar içişleri bakanı tarafından görevden uzaklaştırılabilir.

Bilecik Belediye Başkanı Şahin, görevden uzaklaştırma kararının 2 ay için verildiğini ve 2 aydan sonra uzatma gerekirse uzatabilirler ama görevden geçici uzaklaştırmanın yapıldığını ve kendisinin 2 aylığına görevden uzaklaştırıldığını bildirdi.

Basın mensuplarının belediye başkanlığına kimin vekalet edeceği yönünde sorusu üzerine Başkan Şahin, bildiği kadarıyla belediye meclisi olana kadar bir süre meclis başkan vekilinin belediye başkanlığını sürdüreceğini, daha sonra meclisin kendi içerisinden bir başkan seçeceğini ve bu 2 aylık süre içerisinde meclis tarafından seçilen başkanın belediye başkanı olarak görev yapacağını söyledi. 

Başkan Şahin, bir basın mensubunun mal varlığının tekrar araştırılacağı ve soruşturmaya dahil edildiği, adliyeye ifade verme durumunun olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine ise, mahkemeden kendisine böyle bir şey gelmediğini ve iddianame çıkmadan öyle bir şey olmayacağını ve kendisinden ifade alınmadığını, olayın şahsi olduğunu belediye ile ilgisi olmadığını kaydederek, alanın özel firma, satanın özel firma olduğunu, belediyenin hiç bir unsurunun olmadığını söyledi. Başkan Şahin, Yalova örneğinde mahkemelerin açıldığını, fakat hepsinin kazanıldığını hatırlatarak, belediye başkanın göreve döndürülmediği kaydederek, ”Teftişler, Türkiye’nin en derin teftişleri oldu. dükkan dükkan gezdiler. Müteahhit müteahhit konuştular ama bir şey çıkmaz. Ben belediyeme güveniyorum. 1251 belediyemiz var Türkiye’de ilk 5’e girerim diyorum. Bu kadar da eminim.” ifadelerinde bulundu.

Basın mensuplarının, ”İtiraz edecek misiniz?, Partinizden arayan oldu mu?” soruları üzerine, ”Pazartesi günü yürütmeyi durdurma isterim. Kabul edilir, edilmez, çünkü zaten karar zaten siyasi olduğu için belli olmaz. Genel merkez düzeyinde oldu ama yerel yönetimden arayan soran olmadı. Ben hala Bilecik halkının seçtiğini belediye başkanıyım ve kısa bir süre sonra tekrar başkanları olacağım. Sonra bir dönem daha başkanları olacağım. Sonra kendimi emekliye ayıracağım. Hepsine selam ve sevgilerimi sunuyorum. Bilecik halkının benim yanımda olduğunu biliyorum.” diye konuşmasını sonlandırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.