DOLAR
32,3613
EURO
34,9886
ALTIN
2.311,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Bilecik Belediye Başkanı Can’ın 6 Eylül Mesajı

BELEDİYE BAŞKANI NİHAT CAN:

‘’BİLECİK’İMİZİN KURTULUŞU GÜNÜNDE TEK YÜREK TEK BİLEK OLALIM’’

Belediye Başkanı Nihat Can, 6 Eylül Bilecik’in Düşman İşgalinden kurtuluşu dolayısıyla yayımladığı mesajında; ‘’Bilecik’imizin kurtuluşu şenliklerinde tek yürek tek bilek olalım’’ dedi.

Bilecik’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. yıldönümü dolayısıyla birlik ve beraberlik mesajı veren Belediye Başkanı Nihat Can, ecdadımıza layık olduğumuzun en büyük göstergesi aramızdaki birlik ve beraberlik tablosu olduğunu vurguladı.

Açıklamasında; ‘’Atalarımızın mirası güzide şehrimizde şanlı Osmanlı devleti ve Cumhuriyetimizin kuruluş ruhundan aldığımız güçle, muasır medeniyetler hedefinden asla taviz vermeden bu vatan uğruna canlarını seve seve feda eden kahramanlarımızı her zaman olduğu gibi yine bu günde minnetle anıyoruz ve rahmetle anıyoruz’’ ifadelerini kullanan Belediye Başkanı Nihat Can, açıklamasında şunları kaydetti:

‘’2023 Türkiye’sinde Şahlanışın Şehri olması hedefi ile imar ve ihya ettiğimiz Bilecik’imiz; Osmanlı Devleti’ne kuruluş toprakları olduğu gibi Kurtuluş Mücadelesinde de tarihe adını altın harflerle yazdıracak kahramanlıklara şahit toprakların adıdır. Dirilişin, Kuruluş’un ve Kurtuluşun Şehri” diye tarif ettiğimiz Bilecik, Osmanlı Devletinin kurulduğu nadide topraklar olmanın yanında yakın tarihimizdeki Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurtuluş mücadelesinin en çetin muharebelerinin geçtiği bir mekandır. Bilecik’imizi Düşman İşgalinden kurtuluşuna erdiren bu zafer, esarete mahkûm edilmek istenen milletimize, kayıtsız şartsız bağımsızlığı ve milli hâkimiyeti müjdelemiştir. Öyle ki şanlı tarihimizin her bir sayfası, ayrı ayrı kahramanlık, zafer ve eşsiz müjdelerle geleceğimize ışık tutmaktadır. Bilecik’imizin düşman işgalinden kurtuluşu; aziz milletimiz ve eşsiz kahramanlarımızın, karşısındaki güç ne olursa olsun hiçbir zaman bu vatandan vazgeçilmeyeceğini ve şanlı bayrağımızın göklerden inmeyeceğini bir kez daha tüm Dünya’ya ispat etmiştir. Tarihin birçok döneminde olduğu gibi günümüzde de bu güzel vatanımız üzerinde oynanan bütün hain oyunlar, ekonomik baskılar ve şer faaliyetlere karşı Türk Milleti’nin kahraman askeri ve polisiyle bu vatanı en iyi şekilde koruyacağına olan inancımla Bilecik’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun kutluyor, Bilecik’imizde bu destansı mücadelenin haklı gururunu yaşadığımız bu günde başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere huzurunda tüm şehit ve gazilerimizi, Kurtuluş savaşımızın eşsiz kahramanlarını rahmet ve minnet duyguları ile anıyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.