DOLAR
32,3666
EURO
34,9608
ALTIN
2.325,60
BIST
9.125,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

“Bilecik Alan Başkanlığı” projesi onaylanıp, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sunuldu.

Bilecik’in önünü açacak ve adeta turizm patlaması yaratacak yaklaşık 200 milyon değerinde dev proje “Bilecik Alan Başkanlığı”nın Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan onaylanarak Başbakan Ahmet Davutoğlu’na imzaya sunulduğu öğrenildi.

Türkiye’de ilk olarak Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ile başlayan alan başkanlıklarının ikincisinin Bilecik – Söğüt Alan Başkanlığı olarak uygulanması için girişimler olumlu sonuç verdi.

Projenin onaylaması durumunda, Osmanlı’nın kurulduğu ve Kurtuluş Savaşı’nın en önemli mücadelelerinin verildiği tarih kenti Bilecik’te ‘Bilecik – Söğüt Alan Başkanlığı’ kurulacak ve ilimizin tarihi, sosyal, kültürel, coğrafi, doğal ve sanatsal değerleri bu başkanlık tarafından korunup geliştirilecek.

Doğrudan Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olacak Alan Başkanlığının hayata geçmesiyle birlikte ilimize ilk aşamada 200 milyon lira değerinde yatırım yapılacak ve yeni istihdam alanları oluşacak.

İLK GÜNDEME GETİREN PROF. DR. DURSUN OLMUŞTU

Konu ilk olarak,  Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından düzenlenen Tarih ve Kültür Sohbetleri’ne katılan Kültür ve Turizm Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun tarafından gündeme getirilmişti. Dursun Çanakkale örneğini vererek Bilecik’te de alan başkanlığı projesinin hayata geçirebileceğini söylemişti. Müsteşar Haluk Dursun yaptığı konuşmada, kuruluş ve kurtuluşun beşiği olan Bilecik’in tarihi değerlerinin ortaya çıkarılabilecek gönül projesinin yapılabileceğini ve bu projenin başına da Üniversite’nin Kurucu Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan’ın getirilebileceğini belirtmişti.

Dursun, “Söğüt ve Bilecik gerçekten bir tematik açık hava müzesi. Buraya eğer o altyapıyı verirseniz bu yapılanma Türkiye’de Çanakkale’den sonra çok da güzel bir başlangıç olur. Kuruluş ve Çanakkale arasında o tarihi bağlantı da çok hoş. Buna en azından şimdi gönül mesaisi vermeye başladık. Bu akşam burada ilk beyanı oldu. Azmi Hocam, buradaki cevheri, o enerjiyi benden çok daha iyi biliyor, görüyor. Bunun üzerinde gönül birliği yaptıktan sonra inşallah mesai birliği de yapmayı temenni edelim” demişti.

BOŞ DURMADILAR

Müsteşarın bu açıklamalarının ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir, Milletvekili Halil Eldemir, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Şeyh Edebali Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan ortaklaşa çalışarak bu jestinin peşini bırakmadılar. Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın Bilecik’e yapımı süren “Yaşayan Osmanlı Adası” projesinin üzerinde durulması ve yapılan girişimler sonuç verdi ve proje Bakanlıktan Bilecik’e müjdeli haber geldi. Bakanlığın Bilecik- Söğüt alan başkanlık projesini onayladığı ve imza için Başbakana sunulduğu öğrenildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun projeyi kabul etmesi halinde, Çanakkale örneğinde olduğu gibi, Söğüt -Bilecik Alan Başkanlığının hizmete girecek ve tematik müze, açık hava müzesi ile Kurtuluş ve Çanakkale arasındaki tarihi bağlantının kurulması yönünde çalışmalar başlayacak.

bilecik2 bilecik

Kaynak: Yarın11

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.