DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Bilecik 15 Temmuzun 3.Yılında Yeniden Meydanlardaydı

Bilecik 15 Temmuzun 3. yılında yeniden meydanlardaydı. Bilecik il merkezi, ilçe ve beldelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen programlarda vatandaşlar yine meydanları doldurdu.

Bilecik’te saat 19.00’da Cumhuriyet Meydanında ellerinde Türk Bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, protokol üyeleri, askerler ve polis adayları ile birlikte ‘Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü’ gerçekleştirdi.

Yürüyüşe binlerce kişi katılırken, polis adayları tarafından taşınan metrelerce uzunluğundaki Türk Bayrağı çevrede yürüyüşü izleyen vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Vatandaşlar cep telefonlarıyla en güzel kareyi yakalamak için adeta birbirleriyle yarıştı. Yürüyüş Cumhuriyet Meydanında son buldu.

Cumhuriyet Meydanında devam eden programda saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Küre Mehter Takımı marşlar söyledi. Şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Neşet İçöz ve Kazım Kaya’nın aşık atışmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı sporcular karate ve tekvando gösterisi yaptı.

Tuğrul Selmanoğlu’nun 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü konuşmasını İl Müftülüğünce hazırlanan program takip etti.

Bilecik Valisi Bilal Şentürk yaptığı konuşmada ”Bin yıldır bu topraklardayız” dedi

”Bu topraklardan bizleri kazımak isteyenler, ancak bizleri birbirimize düşürerek emellerine ulaşacaklarını biliyorlar. Düşman karşımızda olduğunda Kurtuluş savaşında da yazdığımız destanda olduğu gibi bu millet her zaman birliğiyle, kalbini birlikte atmasıyla yoklukta bile zaferler kazanmasını bilmiştir. Zaman zaman yaşadıklarımızı unutuyoruz ama zoru gördüğümüzde de özümüze dönüyoruz. Bana Van’da ve Düzce yaşanan depremde görev yapmak nasip oldu, o dönemde de insanların nasıl kenetlenerek yaralarını sardığına şahit oldum. 15 Temmuz’da da yine mutlu ve refah içerisinde ülkemizi daha iyi noktalara götürmek üzere çalışırken yine samimiyetimizi suiistimal edenler, milli ve manevi değerlere olan bağlılığımızı bilenler bize bu noktadan nüfuz ederek kendi içimizden çürütmeye çalışmış, bu noktada kendileriyle aynı amaçtakilerle birleşen dış güçlerle de işbirliği yaparak milletimizi esir duruma düşürmek istemişlerdir fakat sayın Cumhurbaşkanımızın da öncülüğünde, sergilediği önderlik ile ümitsizliğe düşmeden, rüzgarı tersine çevirerek dakikalar içerisinde milli iradeyi ortaya koyarak bu ihaneti boşa çıkartmasını bilmişiz.”

Bilecik halkının tarihindeki pozisyonuna uygun olarak birliği ve kardeşliğini 15 Temmuzda da en güzel şekilde gösterdiğini, gelebilecek her türlü tehdit ve tehlikeye karşı kenetlenerek ortaya koyduğunu belirten Vali Şentürk, sözlerini şöyle tamamladı:

”15 Temmuzun üçüncü yıldönümünde de yine bu kardeşliğin en güzel örneğini gördük. Bizim gücümüz samimiyetimizden geliyor. Çok büyük bir yüreğimiz var. Bu içtenliğimiz ile birileri için tehlike oluşturuyoruz ama tarih de gösterdi ki biz kimseye adaletsizlik, haksızlık yapmadık, bizim gönlümüz geniş oldu. Ekmeğimizi her zaman paylaşmasını bildik. Bundan sonra da böyle olacak. Allah birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin. Dünyada hoş bir seda bırakarak, adaletle hükmederek kardeşçe yaşayarak, insanlığa ümit vererek yaşayıp gideceğiz. Bu vesileyle şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de sağlık diliyorum.”

15 Temmuz belgesinin izlenmesinin ardından etkinlik, İl Müftülüğüne bağlı Osmanlı Hafızlık Kuran Kursu öğrencilerince Kuranı-ı Kerim tilaveti ve ilahiler seslendirmesiyle devam etti.

15 Temmuz darbe girişiminin 3. yıldönümünde Türkiye genelinde olduğu Bilecik ve ilçelerinde de eş zamanlı ”sela” okundu. Cumhuriyet Meydanında okunan Sela’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Necati Akkuş tarafından dua ettirildi.

Vali Şentürk, protokol üyeleri ile vatandaşlar geç saatlere kadar meydanda nöbetini sürdürdü.

Bozüyük’te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeni ile etkinlikler gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında Bozüyük Belediyesi tarafından İsmet İnönü Caddesi üzerindeki direklerin Atatürk posterleri ve Türk Bayrakları ile kaplanması memnuniyetle karşılanırken Cumhuriyet Meydanı’ndaki programda gece boyunca Atatürk Anıtı’na yapılan özel aydınlatma renkli görüntülere sahne oldu.

Bozüyük’te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeni ile düzenlenen etkinlikler sabah saatlerinde İnönü Savaşları Bozüyük Şehitliği’nin ziyaret edilmesi ile başladı. Daha sonra merkez Kasımpaşa Camii’nde öğle namazı öncesinde 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okunarak Hatim Duası yapıldı. Kılınan öğle namazının ardından ise Bozüyüklü vatandaşlara Bozüyük Belediyesi tarafından yemek ikramında bulunuldu. 4 Eylül Mahallesi 15 Temmuz Şehitleri Parkı’nda düzenlenen “15 Temmuz” konulu sergide 15 Temmuz 2016’da yaşanan olaylardan objektiflere yansıyan kareler sergilendi.

Bozüyük’te Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikler de protokol üyeleri tarafından 15 Temmuz temalı el işi sergisi ziyaret edildi.

Demokrasi ve Milli Birlik Günü Yürüyüşü ise banka önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi.

Mehteranın seslendirdiği kahramanlık marşları ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İlçe Müftüsü Mustafa Topal’ın yaptığı dua ile devam etti.

Programın devamında işaret dili kursiyerlerinin hazırladığı klip ilgi ile izlendi.

Programda vatandaşlara hitap eden Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu konuşmasında, “Ülkemiz çeşitli darbe girişimleri ve siyasi suikast girişimleri yaşamıştır. Daha Cumhuriyetimizin kuruluşunun 3. yılında 1926 yılında ülkemizi bize bağışlayan, kuran büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e bir suikast girişimi olmuştur. Neyse ki erken fark edilerek önüne geçilmiştir. Bunu takip eden dönemlerde çeşitli sayıda darbe girişimleri yaşanmış darbeler yapılarak ülkenin yönetimine el konulmuş, birçok siyasi öndere suikast girişimlerinde bulunulmuştur. Bunlardan en sonuncusu da 3 yıl önce 15 Temmuzdaki hain darbe girişimidir. Neyse ki vatandaşlarımızın, tarihimizde ilk kez sokağa çıkarak ailesiyle, güvenlik güçlerimizle devletten yana güçlerimizin müdahalesi ile başarısız kılınmıştır.” dedi.

Daha sonra konuşan ilçe Kaymakamı Hasan Yaman; “Bundan 3 yıl önce 15 Temmuz 2016 tarihinde aziz milletimiz tarihinin en karanlık olaylarından birini yaşamıştır. Silahlı kuvvetler içerisinde yuvalanmış fetö terör örgütü üyeleri aziz milletimizin iradesini çiğnemeye teşebbüs ederek demokratik hayatımızı kesintiye uğratmaya çalışmışlardır. Devletin, milletin silahını uçağını kullanana bu gözü dönmüş hain teşebbüs yüce milletimizin iman dolu o çelik göğsüne çarparak akamete uğramıştır.” diyerek 15 Temmuz gecesinde yaşananları anlattı.

Protokol konuşmalarının ardından 15 Temmuz müzikleri sunularak, şiirler okundu. Protokol üyeleri tarafından 15 Temmuz Şehitlerini Anma Satranç Turnuvası’nda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Semazen gösterisi, İstiklal Marşı’nın Güzel Okuma Yarışmasında dereceye giren video gösterisinin sunumu yapılarak halk oyunları gösterileri sahnelendi.

Programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması canlı olarak izlendi. Saat 00:13’de ise ilçe genelindeki tüm camilerde salaların okunması ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda gece nöbeti tutuldu.

Programda ayrıca Bozüyük Belediyesi tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeni ile düzenlenen etkinliklere tüm ilçe protokolü, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.