DOLAR
32,3544
EURO
35,1415
ALTIN
2.301,58
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Bilecik 11. Yörex Yöresel Ürünler Fuarında

Bilecik 11. Yörex Yöresel Ürünler Fuarında. Bu yıl 11.si Anfaş/Antalya Fuar ve Kongre Merkezinde 20-24 Ekim 2021 tarihleri arasında, düzenlenen 11. Yörex-Yöresel Ürünler Fuarı bugün kapılarını ziyaretçilere açtı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Bilecik Valiliği koordinasyonunda Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bilecik Osmaneli Belediye Başkanlığı ve Pazaryeri Belediye Başkanlığı ortaklığında, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası destekleri ile Bilecik İl Tanıtım ve Turizm standı fuardaki yerini aldı.

Milli değerlere sahip yerel ürünlerin tanıtımının, Anadolu’nun farklı lezzetlerinin bir araya getirilmesinin, iç pazarın harekete geçirilmesinin, yerli ve yabancı misafirlere yörenin tanıtımının amaçlandığı Yörex-Yöresel ürünler Fuarının bölge ve ülke turizminin tanıtımına katkı sağlayacağı bu fuarda; Osmaneli ayva, nar lokumu, Osmaneli ayvası, Osmaneli karpuzu, ayva reçeli, kabak tatlısı, ayva pekmezi, yöresel salça, Osmaneli Lefke Bezi, Pazaryeri bozası, Pazaryeri helvası, Kınık çömleği, Pazaryeri et çeşitleri, kavurması, sucuğu ve Bilecik ilinin yöresel ürünleri teşhir satışa sunuluyor.

Konu ile ilgili Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan: “Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzce, İlimizin unutulmaya yüz tutan yöresel el sanatları, folklorik, etnografik, gastronomi ve kültürel değerleri başta olmak üzere, Bakanlığımızca bu yıl Somut Olmayan Kültürel Miras Envanterine giren değerlerimiz yöreye ait coğrafi işaret, alan ve marka değerleri yöresel ürünlerinin tanıtılması amacıyla kurulan standa ilgi büyük. Yerli, yabancı 50 binin üzerinde ziyaretçi ağırlayan ve Pazar gününe kadar sürecek olan fuara tüm katılımcıları bekliyoruz. Bu vesile ile başta Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve Bilecik Valiliğimiz olmak üzere, Osmaneli Belediye Başkanlığı ve Pazaryeri Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası na desteklerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Fuarımız hayırlı olsun.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.