DOLAR
32,3638
EURO
35,0383
ALTIN
2.324,23
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Belediyelerden Kuaförlere Destek

Belediyelerden Kuaförlere Destek. Belediyeler Kuaförlerin Yanında. Covid-19 salgını sebebiyle alınan tedbirler kapsamında kapatılan ve 11 Mayıs itibariyle hizmet vermeye başlayacak olan berber ve kuaförlerin Bilecik Merkezde dezenfeksiyon işlemini Bilecik Belediyesi üstlenirken, Osmaneli’de ise zorunlu olan tüm malzemeler Osmaneli Belediyesince kuaförlere teslim edileceği bildirildi.

Koronavirüs Bilim Kurulunca bulaşmanın önüne geçilebilmesi adına berber, kuaför, güzellik salonu/merkezi ve benzeri iş yerlerinin faaliyetlerinin kısıtlanmasına yönelik alınan tedbirler kapsamında kapalı tutulan iş yerleri 11 Mayıs Pazartesi günü hizmet vermeye başlayacak.

Belirlenen kurallara uyulması kaydıyla hizmet vermeye başlayacak olan berber ve kuaförlerin iş yeri dezenfeksiyon işlemini merkezde Bilecik Belediyesi tarafından yapılırken, Osmaneli’de ise gerekli olan ateş ölçer, tek kullanımlık maske, dezenfektan, Siperlik, beyaz medikal doktor önlüğü, tek kullanımlık havlu ve müşteri için önlük, eldiven vb malzemelerin tümü Osmaneli Belediyesince karşılanarak berber ve kuaför işletmelerine teslim edilecek.

Bilecik Belediyesi tarafından yapılan açıklamada;

9 Mayıs Cumartesi günü başlayacak olan ve ihtiyaç duyulması halinde 10 Mayıs Pazar günü de devam edecek olan dezenfekte çalışmalarında Bilecik Belediyesi ekipleri, şehirdeki bütün kuaför, berber ve güzellik salonlarını dezenfekte ederek, vatandaşlarımızın hizmetine sunacak.

Bilecik Belediyesi tarafından belirtilen tarihlerde dezenfekte çalışmasının yapılması için ilgili işletmelerin açık tutulması ve gerekli hazırlıkların yapılması uyarısı yapıldı.

Osmaneli Belediyesinin konuyla ilgili yaptığı açıklama ise şunlar kaydedildi;

Sağlık Bakanlığımızın Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olan berber ve kuaförlerin Türkiye’de ve ilçemizde normalleşmeye doğru gidilmesi sonucu 11 Mayıs Pazartesi gününden itibaren tekrar hizmete başlayacak olmaları nedeniyle ilçemizdeki berber ve kuaför temsilcileri ile bir araya geldik.Yarında Esnaf Sanatkarlar Derneği Başkanı Aydın Yıldız ile birlikte bayan kuaförlerle bir araya geleceğiz.

Belediye Başkanı Münür Şahin yaptığı açıklamada; “Öncelikle değerli esnaf kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Kapalı oldukları sürede kurallara uyarak büyük fedakarlık yapan erkek berber ve kuaförlere ve kadın kuaförlere Osmaneli Belediyesi olarak her türlü desteği yapacağız. Berber ve kuaförler için açılış şartı olarak istenen ve faaliyetlerini sürdürmeleri için gerekli olan; ateş ölçer, tek kullanımlık maske, dezenfektan, Siperlik, beyaz medikal doktor önlüğü, tek kullanımlı havlu ve müşteri için önlük, eldiven vb malzemelerin tümü belediyemizce karşılanarak berber ve kuaförlerimize teslim edilecek. İçinde bulunduğumuz süreç berber ve kuaförlerin değerini bir kez daha ortaya koydu. En azından 11 Mayıstan sonra aynaya bakarken daha güzel bir yüzle mutlu olacağız.

Tabi ki Osmaneli olarak Türkiye’deki uygulamalara paralel koronavirüse karşı büyük mücadele verdik. Allah’a şükür şu an Türkiye ortalamasının da altına indik. Ancak bu bizi asla gevşetmeyecek. Sağlık Bakanlığımızın yayınladığı ve yayınlayacağı kurallara harfiyen uyacağız. Osmaneli halkı sosyal mesafeye uyarak doğayla ve güzelliklerle tekrar çok yakında buluşacak. Kurallara uyan Osmaneli Halkına tekrar teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.