DOLAR
32,5427
EURO
34,8772
ALTIN
2.433,02
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C

BELEDİYE BAŞKANI SEMİH ŞAHİN BELEDİYE BORÇLARINI AÇIKLADI

BELEDİYE BAŞKANI SEMİH ŞAHİN BELEDİYE BORÇLARINI AÇIKLADI

Belediye Başkanı Semih Şahin, Bilecik Belediyesinin önceki döneme ilişkin Mali durumu hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla basın mensuplarına yaptığı açıklamada; Bilecik Belediyesinin önceki yönetime ait 72 milyon 600 bin 320 TL borcu olduğunu belirtti.

Açıklamasında, bundan sonraki süreçte devam eden davaların olduğunu ve bunlar ilişkin de borçların geleceğini tahmin ettiklerini kaydeden Belediye Başkanı Semih Şahin sonuç itibariyle 80 milyon TL’ye yakın bir borcun olduğunu öngördüklerini kaydetti.

BELEDİYE BAŞKANI SEMİH ŞAHİN:

‘’BİZ BU BORÇLARI ÖDERİZ ONLARIN YAPTIĞI İŞLERİN 10 KATINI DA YAPARIZ’’

Önceki dönemde yapılan iş ve işlemlerde ihmali olanlara yönelik geriye dönük hukuki süreç başlatacağını duyuran Belediye Başkanı Semih Şahin, şunları söyledi:

“Bu borçlar bizim borçlarımız. Anaparalar tamam ama zamanında ödenmediği için kamu zararına yol açmışlar. Bunlarla ilgili geriye dönük ilgili kişileri mahkemeye verip vatandaşın hakkını talep edeceğiz. Burada görevi kötüye kullanma, ihmal söz konusu. ‘Bu borç oldu da battık’ diye bir şey yok. Bizler Osmanlı’dan kalan borçları Cumhuriyet tarihinde ödeyip şerefli kalmış bir neslin devamıyız. Biz bu borçları ödeyeceğiz ama ihmali olanların hepsine hesap soracağız. Biz bu borçları öderiz, onların yaptığı işlerin 10 katını da yaparız’’ ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkanı Semih Şahin açıklamasında ayrıca; ‘’Bilecik Belediyesinin aldığı emlak vergilerinden Özel İdare Kültür ve Tabiat Varlıkları’na ödenen yüzde 10’luk payın 8 yıldır ödenmediğini belirterek, bu durumdan yaklaşık 3 milyonluk bir borcun ortaya çıktığını ifade etti. Başkan Şahin, kendisi göreve geldikten sonra Özel İdarenin bu parayı istemesinin manidar olduğuna dikkat çekerek, “8 yıldır belediyeden hakkını talep etmeyen İl Özel İdare’nin 8 yıl sonra nasıl aklı başına geliyor da haklarını ister hale geliyor. Bu da ilginç değil mi?” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Semih Şahin, Bilecik Devlet Hastanesi önündeki üst geçide belediye tarafından ‘Kullanılamaz’ raporu verildiğini ancak bu üst geçide süsleme çalışması yapılması için ihale bedeli 800 bin+ KDV ve yarısı ön ödemeli işlemin yapıldığını belirterek, verilen rakamın çok yüksek olduğunu sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Semih Şahin açıklamasında önümüzdeki dönemde gelişecek konulara ilişkin de kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla basın mensuplarına bilgilendirmede bulunacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.