DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI’DAN YENİ HAMAM MÜJDESİ

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, şehir hamamının kapanacak olmasının ardından belediyenin yeni hamam için çalışmalara başladığını söyledi. Yeni hamamın Hamsu Vadisinde bulunan Osmanlı El Sanatları Merkezi’nin yan tarafına yapılacağını belirten Yağcı, yeni hamamın 2017 yılı sonuna yetişebileceğini söyledi.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısında gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Bilecik gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yeni hamam 2017 sonunda

Şehir hamamı ve fizik tedavi rehabilitasyon merkezi tarzında bir çalışmamız var. Bu çalışmamız son aşamaya geldi. Mimarımızın rahatsızlığından dolayı çalışmamızda aksamalar oldu.Yeni hamamın ihalesini yıl sonuna kadar yapmayı planlıyoruz. 2017 yılı sonunda da bu hizmeti gerçekleştireceğiz.

Biz hamamı bir an nce yetiştirmeye çalışacağız. Mevcut hamama ilişkin İl Genel Meclisinin aldığı kararla ilgili bir şey deme şansımız yok. Yapılan araştırmada hamamın tehlike arz ettiğini söylüyorlar. Kira anlaşmasını yenilerek riski üzerine alamayız, dediler.

Hamam kültürü yeniden canlanıyor. Bir ara rağbet azalmıştı ama son yıllarda insanlar hamamı tercih etmeye başladılar. Biz, hem erkekler için hem de hanımlar için ayrı ayrı hamam yapacağız. Gün olarak ayırmayacağız. İçerisinde fitness salonlarının da olacağı işlevsel bir hamam yapacağız. En kısa sürede yapmayı planlıyoruz.

Yeni hamamı, Hamsu Vadisine bakan bir noktada yapmayı düşünüyoruz. Osmanlı El Sanatları Merkezi’nin yan tarafına yapacağız.” 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.