DOLAR
32,5141
EURO
34,9068
ALTIN
2.424,23
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Halk Ekmek Açıklaması…

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı uzun zamandır halkımız tarafından sorulan “Halk Ekmek” İlimizde neden yok sorularına bugün yaptığı bir basın açıklaması ile cevap verdi.

Belediye olarak daha iyiye daha güzele kavuşmak noktasında çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Selim YAĞCI ” belediyeciliğin başka yönü var oda sosyal belediye toplumumuzdaki gelir durumu düşük olan kesimlere yönelik olarak yaptığımız faaliyetler son derece önemli. Ramazan ayında yardımlaşma birlik, beraberlik çok daha ön plana çıktığı bu çerçevede de her yıl yaptığımız gibi bu yılda gelenek haline getirdiğimiz iftar programlarını da devam ettiriyoruz, şehir merkezi, kültür merkezinde 700 kişiye iftar veriyoruz bu sene farklı olarak bir güzelliği daha sahur programlarımızı da başlattık. Farklı bir ortamda sahur yapmak isteyen tüm hemşehrilerimizi de davet ediyorum. Bu sene Belediye olarak farklı bir şekli benimsedik, artık eskisi gibi torbalarla ihtiyaç sahiplerine yardım götürmek yerine yardım kartı çıkartarak ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizin anlaşmalı olduğumuz marketlerden ihtiyaçları yönünde alışveriş yapabilmeleri imkanını sunduk. Bu da ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin bizlerin öngördüğü malzemelere mecbur tutma yerine belki çocuğuna bir çikolata alması veya başka bir ihtiyacını alma noktasında da daha farklı bir imkanı ortaya koyacağını düşünüyoruz. Tabi toplumumuzun bunların yanında yine hemşehrilerimizin el birliğiyle yaptığımız mahalle iftarlarımız tüm ihtişamıyla devam ediyor. Mahallelerimizde hemşehrilerimizle kardeşlerimizle hemhal olmak, aynı sofrayı paylaşmak bizleri son derece mutlu ediyor. Mahalle iftarlarımız hava şartlarının elverdiği ölçüde zamanında yapma çabası gayreti içerisindeyiz, mahalle iftarlarımız ile ramazan ayını hemşehrilerimizle birlikte geçireceğiz.

Belediye olarak özellikle sair zamanlarda cami temizlikleri yapıyoruz, her ramazana girerken camilerimizi özel bir şekilde dezenfekte ederek arınmış sular ile hemşehrilerimizin daha rahat ibadetlerini yapabilmeleri noktasında hizmetlerimiz devam ediyor. Esas gündeme getirmek istediğimiz konu yıllardır Bilecik te gündeme gelen bir konu Bilecik Belediyesi ihtiyaç sahiplerinin alabilecekleri alternatif ucuz ekmek ve pide imkanı neden sağlamıyor noktasında toplumdan bir talep vardı. İşletmecilerimiz ile görüştüğümüzde firmalarının zarar edecekleri belirttiler. Fırıncılarımız tabi ki istediği fiyatlarda ürünlerini satabilirler ama biz dedik ki Bilecik’te de ekmek fiyatı kendisini ilgilendiren ekmeği daha ucuz şartlarda almak isteyen hemşehrilerimize ilişkin olarak bir alternatif sunalım. Bu fırıncı kardeşlerimiz ile rekabet anlamında bir şey değil bir kişi için ekmeğin fiyatı hiç önemli olmayabilir 2 lira olsa ekmek onun bütçesinde çok az yer tutabilir ama başka bir aile için ekmeğin bir kuruş bile fazla olması veya eksik olması onlar için çok önemli olabilir bunuda düşünerek belediye olarak biz bu konumda olanlara bir alternatif sunmamız gerektiğini düşündük ve biliyorsunuz ilk olarak merkezde bulunan çay bahçesini belediyemiz bünyesine alarak hemşehrilerimize daha ucuz şartlarda hizmet vermek noktasında çalışma yaptık. Onun hemen yanına bir büfe açtık.İnşaallah Bilecik imizde ucuz ekmek ve pide satışına yarından itibaren başlıyoruz Belediye halk ekmeği olarak piyasaya sunuacağımız ekmeğin fiyatı 0,50 krş, pidemiz ise 1,00 lira olacak, arz talep dengesine göre hareket edeceğiz, şu aşamada fazla rekabet edebilecek boyutta onbinlerce ekmek satmayı düşünmüyoruz. Bu anlamda fırıncı ve market sahibi kardeşlerimiz tedirgin olmasınlar.” dedi.

DSC_0038 - Kopya DSC_0027

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.