DOLAR
32,3190
EURO
35,0421
ALTIN
2.282,74
BIST
8.981,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

BELEDİYE BAŞKANI NİHAT CAN’IN MEVLANA HAFTASI MESAJI

BELEDİYE BAŞKANI NİHAT CAN’IN MEVLANA HAFTASI MESAJI

Belediye Başkanı Nihat Can, 7-17 Aralık tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle değerlendirilen Mevlana Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında; ”Hazreti Mevlana; sevgi, kardeşlik, barış, hoşgörü, iyi niyet, umut ve günahlardan tövbe etmenin en güzel timsalidir” ifadelerini kullandı.

Mevlana’nın ve Mevlana düşüncesinin toplumumuzdaki yeri ve önemine değinen Belediye Başkanı Nihat Can, şunları kaydetti:

”Yaşayarak, göstermiş olduğu öğretilerle yüzyıllar boyu anılan ve hatırlanan Hazreti Mevlana’nın temsil ettiği sevgi, kardeşlik, barış, hoşgörü, iyi niyet insanı düşünceye sevk eden ve büyük bir boşluğa hitap eden vazgeçilmezlerimiz. Dünyada Hazreti Mevlana’ya olan ilginin gittikçe arttığını görüyoruz. Dünyanın her yerinde Mevlana’nın görüş ve düşüncelerine bugün bütün dünyada büyük bir ilgi var. Aslında bunun altında yatan et temel neden ise birçok yönden karışıklık ve bunalım içinde olan dünyanın, Mevlana’nın öğütlerine olan ihtiyacından kaynaklanmaktadır. Bu açıdan baktığımızda, Mevlana, sadece Konya’nın bir değeri değil, ülkemizin ve hatta tüm dünyanın adeta insanlığın övünebileceği, gurur duyabileceği ve hep birlikte istifade edebileceği insanlığın büyük bir değeridir. ‘İnsan yaratılmışların en şereflisidir’ düsturuyla her dilden, her dinden, her renkten insanı kucaklayan Hz. Mevlana; sevginin, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün sembolü olduğu gibi, bizler de ‘İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın’ gibi evrensel bir sözün sahibi Şeyh Edebali diyarında, vatandaşlarımıza bu doğrultuda hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Böyle tarihi referansları güçlü olan nesiller olarak, bu topraklara hatta tüm dünyaya bu öğretilerin ve tavsiyelerin iletilmesi için gerekli bütün çalışmaları yapıyoruz. Şeyh Edebalı’nın ‘İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın’ düsturuyla hizmetlerimizi sürdürdüğümüz gibi Hazreti Mevlana’nın anlaşılması ve öğütlerinin duyurulması noktasında ilimizde birçok etkinlik ve programlar gerçekleştiriyoruz. Bu yoğun duygu ve düşünceler ile Gönüller Sultanı Hazreti Mevlana’yı 745. vuslat yıl dönümünde gönlümüzdeki ve düşüncemizdeki şevk, sevgi, rahmet ve minnet duyguları ile anıyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.