DOLAR
32,3773
EURO
35,0541
ALTIN
2.326,75
BIST
9.105,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

BELEDİYE BAŞKANI NİHAT CAN’IN MEKKE’NİN FETHİ MESAJI

BELEDİYE BAŞKANI NİHAT CAN’IN MEKKE’NİN FETHİ MESAJI

Belediye Başkanımız Nihat Can, ’’Mekke’nin Fethi’nin 1388. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında; Kutlu Fetih Mekke’nin Fethinin, İslam aleminde yeniden gönüllerin fethine, sulh ve sükunete vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyoruz’’ dedi.

 

 

Mesajında; Mekke Fethi’nin İslam’daki önemine değinen Belediye Başkanı Nihat Can, Mekke Fethiyle aynı zamanda, gönüllerin de fethedildiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Üzerinden yüzyıllar geçmesine rağmen, Mekke’nin fethi, dinlerini sadece Allah’a adayan ve Allah’a iman ve ibadet ettikleri için, yurtlarından ayrılmak zorunda bırakılan Peygamber Efendimiz ve ashabına Allah’ın en büyük hediyesi ve lütfu olmakla birlikte, o güzel peygamberin ve ashabının gönülleri de beraberinde fethettiği güzel bir olaydır. İslâmiyet’in merkezi olan Mekke, fetihle birlikte gerçek hüviyetine kavuşmuş, şirkten ve putperestlikten arınarak manevi bir şehir olma özelliğine kavuşmuştur. Tevhid inancı hâkimiyetini ilan etmiştir. Bu fetihten sonra diğer fetihler arka arkaya gelmiş ve İslâm, üç kıtaya hızla yayılmaya başlamıştır.

Mekke’nin fethi zaferinden hem idareciler olarak hem de yönetilenler olarak çıkarılacak çok dersler vardır. Bu anlamda, birçok güzellikleri hatırlatan bu tür gelişmeleri vesile kılarak, gönülleri fethedelim, gönlümüzü yeni fetihlere açalım. Bizler de her zaman vurguladığımız gibi Kuruluş ve Kurtuluş’un şehri olan Bilecik’imizde, hizmet etmekle birlikte gönülleri fethetmenin arzusuyla vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam ediyoruz. Birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu zamanda, Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Bu vesile ile Mekke’nin fethinin yıldönümünü büyük bir sevinçle kutluyor, güzelliklere ilham olmasını diliyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.