DOLAR
32,5704
EURO
34,9776
ALTIN
2.421,86
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

BELEDİYE BAŞKANI NİHAT CAN’IN AHİLİK HAFTASI MESAJI

BELEDİYE BAŞKANI NİHAT CAN’IN AHİLİK HAFTASI MESAJI

Belediye Başkanı Nihat Can, Ahilik Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında; “Ahilik teşkilatı; ahlak, akıl, bilim ve çalışma olmak üzere dört temel esas üzerine kurulmuştur. Dolayısıyla bizlerin de bu anlamda bu esaslardan almamız gereken güzellikleri kazanmamız çok faydalı olacaktır’’ dedi.

Ahilik kültürünün ticaret ve sosyal hayatımızdaki önemine değinen Belediye Başkanı Nihat Can, mesajında ayrıca şunları kaydetti:

‘’Davranışı, sanat anlayışı, milli ve manevi değerlere duyarlılığı ayrıca dünya görüşü bakımından Ahilerin hem devlet nazarındaki yerleri hem de halkın nazarındaki konumları çok farklıdır. Bizler; Ata yadigarı Bilecik’imizde bizlere miras kalan ve bizzat kendisi de bir Ahi lideri olan Şeyh Edebali Hazretlerinin manevi mirasını gönüllerimize işlemiş olarak yarınlara taşıyoruz. Başarılı olmak için bilgiyi, başkasının esiri olmamak için doğruluğu prensip ediniyoruz. Ahlakı ana sermaye bilip, akıl yolundan yürüyoruz. Bizler; tüm bu değerleri hayata geçirebilmek, yaşayan fertleri birbirine yaklaştırabilmek ve aralarında bir bağ kurabilmek düşüncesi ile Ahilik anlayışı kapsamında, daima iyiyi ve güzeli arıyoruz. Ne mutluyuz ki, herkese eşit uzaklıkta olabilmenin felsefesini ve “İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın” düsturunu tüm dünyaya anlatan bir Ahi önderinin, Şeyh Edebali’nin diyarında doğup büyümenin ve yine bu eşsiz mirasa hizmet verebilmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Milli ve manevi hasletlerimize her zaman sahip çıkarak, daima yaşatma duygu ve düşüncesi ile Bilecikli hemşerilerimin Ahilik Haftasını kutluyor bu doğrultuda, birlik ve beraberliğimizin pekişmesini, kardeşlik ve dostlukların sağlamlaşmasını temenni ediyor, selam ve saygılar sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.