DOLAR
32,5047
EURO
34,5967
ALTIN
2.492,34
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
25°C
Bilecik
25°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C

BELEDİYE BAŞKANI NİHAT CAN BİLECİK’E CAN KATTI

BİLECİK 5 AYDA 45 MİLYON TL’LİK 16 DEV ESERE KAVUŞTU

BELEDİYE BAŞKANI NİHAT CAN BİLECİK’E CAN KATTI

  

 

Bizler aslında; Bilecik Belediyesi olarak bugün yaptığımız çalışmalarla Bilecik’in 30 yıllık geleceğini de baz alarak tasarlanan hizmetleri gerçekleştiriyoruz.  Bizler, ”Geleceğe Emin Adımlarla İlerleyen Marka Şehir Bilecik’i Oluşturma” hedefimizin aynı zamanda ”Marmara’nın Parlayan Bir Yıldızı” olmak şartından geçtiğini düşünerek, her zaman bir önceki günden daha fazla çalışacağız ve üreteceğiz.

 

Bilecik Belediyesi olarak Hizmet Bayrağını aldığımız 5 aylık süre zarfında;

  • 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Kent Meydanı
  • Üniversite Yerleşkesine Millet Kıraathanesi
  • Bilecik Belediyesi Botanik Park
  • Hürriyet Mahallesi Spor Merkezi
  • Hürriyet Mahallesi Sağlıklı Yaşam Merkezi
  • Sultaneli Osmanlı Sokağı
  • Bilecik Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Pisti
  • Bilecik Belediyesi Dikey Bahçe
  • Bilecik Belediyesi Sevgi Yolu
  • Elektroflokülasyon Arıtma Tesisi
  • Şampiyon Tepe Anıtı
  • Bilecik Belediyesi Katlı Otopark
  • Osmanlı Hamamı ve Sağlıklı Yaşam Merkezi
  • Ertuğrulgazi Mahallesi Spor ve Yaşam Merkezi
  • Şehir Altyapı ve Yağmursuyu hattı çalışmaları
  • 50 Kilometrelik Asfalt Çalışmaları ile Bilecik’i; geleceğe hazırlıyoruz. 

                Dirilişin Şehri Bilecik başta tarihi ve kültürel yöndeki değerleri olmak üzere, doğal güzellikleri, yeşil alanları, güçlü, büyüyen ekonomisi ve sanayisi, çevre, ulaşım, eğitim ve spor alanındaki başarılarıyla adından söz ettirmeye devam ederken aynı zamanda  bugün adına yakışır bir biçimde ekonomide, sanayide, ulaşımda, turizmde ve eğitimde Türkiye’nin 2023′ vizyonunda geri kalmama adına var gücüyle çalışıyor.

    ”Geçmişiyle övünen, geleceğe emin adımlarla yürüyen Marka Şehir Bilecik” hedefi doğrultusunda emin adımlarla şu ana kadar durmadan yürüyen Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluş’un Şehri Bilecik’e olan hizmet aşkımız ve heyecanımız durmadan devam edecek.

     

     

     

    TURİZMDE MARMARA’DA ÖNCÜ ŞEHİR BİLECİK

     

    Bilecik bugün; etrafından 25 milyonluk nüfusu yakın olması, büyük sanayi kuruluşları, ekonomideki güçlü alt yapı ve tecrübesine ek olarak; doğal güzellikleri, yeşil alanları, doğa sporları, eko turizmi, Trekking imkanları ile Marmara Bölgesinin yeni gözde mekanlarından biri haline geldi.

    Marmara Bölgesi’nde tarihi dokusu ve doğal güzelliklerini koruyarak, ekonomi ve sanayide hayli bir başarıyı elde etmiş olan Bilecik; sahip olduğu turistik değerleri ile Anı Tur, Jolly Tur gibi 50 büyük turizm seyahat acentasının programına girdi.

     

    Özellikle son yıllarda ”Marmara’nın Parlayan Bir Yıldızı” olma yolunda önemli adımlar kateden Bilecik, son yıllarda Marka Kent Çalışmaları ve Bilecik Belediyesi tarafından turizme yönelik gerçekleştirilen faaliyetler ile güzel sonuçlar almaya başladı.

    İl Merkezi ve ilçelerdeki sanayi kuruluşları, ham madde ve maden varlığı ile istihdamdaki büyümesi gibi önemli değerler ile yatırımcılar için büyük avantajlar barındıran Bilecik; 2023 Türkiye’si hedeflerine turizm alanında da büyük katkılar sağlamaya devam ediyor.

     

    13. ULUSLARARASI BİLECİK TİYATRO FESTİVALİ İLE DÜNYAYA AÇILIYOR

     

    Bilecik Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 13.’sü de uluslararası platformda gerçekleştirilecek olan Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali ile tiyatronun kapıları bütün dünyaya tekrar açılıyor.

    Sanata, Sanatçıya ve Sanatsevere değer veren Belediye Başkanı Nihat Can’ın özel gayretleri ve ilgisiyle bu yıl da gerçekleştirilecek olan tiyatro festivali, bu yıl çok daha görkemli ve büyük bir organizasyonla düzenleniyor.

    Bilecik’imizin kültür ve sanat hayatına renk katan ve bu yıl da 13.’sü uluslararası boyutta gerçekleştirilecek tiyatro festivali, yine birbirinden usta ve renkli oyuncu ile birbirinden farklı ve güzel oyunla tiyatroseverlerin beğenisine sunuluyor.


             

    SON 5 AYDA ŞEHRİMİZDE 50 KİLOMETRE ASFALT ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRDİK

     

    Kapsamlı Asfalt çalışmalarımızla Mahallelerimizi yeniden düzenliyoruz

     

     

    Bilecik Belediyesi tarafından şehrimizin birçok noktasında bozulan ve ulaşımı zorlaştıran alanların tümünde gerçekleştirilecek olan kapsamlı asfalt çalışmaları Bahçelievler, Hürriyet ve Ertuğrulgazi Mahallesinin birçok cadde ve sokağında gerçekleştiriliyor.

    Bahçelievler Mahallesinde başlayan ve şehrimizin bütün mahallelerinde gelen talepler doğrultusunda bozulan ve deforme olan cadde ve sokaklarda gerçekleştirilecek olan geniş kapsamlı asfaltlama çalışmaları devam ediyor.

    Bilecik Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında ilimizdeki kurum ve kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen alt yapı çalışmalarında bozulan cadde ve sokaklar, Bilecik Belediyesinin kapsamlı çalışmaları ile kış mevsimine kadar tamamlanması planlanıyor. Şu ana kadar yaklaşık 70 kilometrelik alanda asfalt çalışması gerçekleştiren Bilecik Belediyesinin asfalt çalışmaları şehrimizin diğer mahallelerinde de gerçekleştirilecek.

     

    ÜNİVERSİTE YERLEŞKEMİZE  ‘’MİLLET KIRAATHANESİ’’ KAZANDIRDIK

    ‘’Bilecik Belediyesi olarak şu ana kadar birçok güzel proje ve eserleri Bilecik’e kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle de öğrencilerimiz ve gençlerimize yönelik çalışmalarımıza büyük önem veriyor ve bu konuda ilkleri gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu Millet Kıraathanelerinin bir örneğini tarihimize ve kültürümüze uygun bir tema ile Bilecik Belediyesi olarak üniversite yerleşkemize Öğrenci Kıraathanesini kazandırıyoruz. Üniversite öğrencileri ve akademik personelimizin nezih bir ortamda kitap okuyabileceği, sosyal bağlarını güçlendireceği ve belediyemiz tarafından çeşitli ikramların sunulup, çeşitli aktivitelerin yapılacağı Öğrenci Kıraathanemiz 250 metrekare alana sahip olacak. İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın düsturunun yeşerdiği şehrimizde bizler de en büyük yatırımın çocuklarımıza ve gençlerimize yapılan yatırım olduğu düşüncesi ile çalışmalarımızı canla başla sürdürüyoruz.

     

    BİLECİK; 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK MEYDANINA KAVUŞUYOR

    Bilecik Belediyesi vizyon projeleri arasında yer alan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Meydanı, Bilecik’in yeni cazibe merkezlerinden biri oluyor.

    Şehir estetiği yanı sıra birçok önemli ihtiyacı karşılayacak proje ile Bilecik; otopark, kent meydanı ve alışveriş merkezlerine kavuşacak.  Mevcut Seven Çarşısı üzerine yapılacak olan Kent Meydanı içerisinde katlı otoparklar, kapalı çarşı, ofis ve alışveriş katları, dinlenme alanları bulunacak. Şehir merkezine modern bir görünüm kazandıracak olan Kent Meydanı, ünlü markalara ev sahipliği yapmanın yanı sıra esnafımız da yeni ticaret alanlarına sahip olacak.  Bilecik Belediyesi vizyon projeleri arasında yer alan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Meydanı,  şehir estetiği yanı sıra birçok önemli ihtiyacı karşılayacak ve otopark, kent meydanı ve alışveriş merkezleri ile Bilecik’in yeni cazibe merkezi olacak. Proje ile vatanımızın savunmasında canlarını yitiren 15 Temmuz ve Demokrasi Şehitlerinin de ismi yaşatılmış olacak.

     

     

    BİLECİK’İN YEŞİLLİĞİNİ ‘’BOTANİK PARK’’ İLE ARTTIRIYORUZ

     

    Çalışan Bilecik Belediyesi olarak büyük bir Projeye daha  imza atıyoruz. Çalışmaları kısa bir süre sonra başlayacak olan proje bölgenin en prestijli çalışmalarından biri olacak. 2019 yılında hizmete açmayı planladığımız Bilecik Belediyesi Botanik Park, Edebali Vadisi’nde doğal sit alanı içerisindeki 12.500 metrekare alanda gerçekleştirilecek ve Bilecik’e özgü ve ikliminde yetişebilen, endemik bitkilerle şehri süsleyecek.  Biyoçeşitlilik noktasında ülkemizde ve Avrupa’nın bir çok ülkesi ile yarışacak biyoçeşitliliğe sahip olan Bilecik’imizde yapılan bu proje ile endemik, tropik ve yöreye özgü bitki türleri açık hava müzesi teması ile yeni bir turizm mekânı haline geliyor.   

     

     

     

     

    HÜRRİYET MAHALLESİ KADIN SPOR VE MERKEZİ İLE SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ HİZMETE GİRDİ

     

    Bilecik Belediyesi tarafından Hürriyet Mahallesine kazandırılan iki önemli tesis olan Hürriyet Mahallesi Kadın Spor ve Yaşam Merkezi ile Sağlıklı Yaşam Merkezi tamamlanarak hizmete girdi. Bilecik Belediyesi olarak uygulamaya koyduğumuz Spor Merkezlerimiz, mahalle sakinlerimize ve Güreş, Tekvando ve Halter gibi salon sporu yapan sporcularımıza güzel ve verimli zaman dilimi geçirmelerine imkan verecek. Mahalle sakinlerinin ve sporcularımızın spor ve yaşam alanında güzel imkanlarla buluşacağı spor merkezimiz vatandaşlarımız ve sporcu kardeşlerimize hizmet veriyor.

     

     

     

     

     

    SULTANELİ OSMANLI SOKAĞI İLE HEM ŞEHRİMİZ GÜZELLEŞTİ HEM DE EV HANIMLARIMIZ ÜRETMEYE BAŞLADI

     

    Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik’te; belediyemiz tarafından gerçekleştirilen Sultaneli Osmanlı Sokağı ile yeni ticaret alanlarına, yeni işyerleri ve yeni cazibe merkezlerine kavuşurken aynı zamanda ev hanımlarımız da yaptıkları el emeği göz nuru ürünler ile ilimizin yöresel lezzetlerini burada sergileme ve satma imkanı buluyor. Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışma ile hem şehrimiz güzelleşti hem de ev hanımları, ürettikleri ürünleri satma imkanı buluyor.

     

    BİLECİK BELEDİYESİ ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PİSTİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

     

    Belediye Başkanımız Nihat Can tarafından çocuklarımıza armağan edilen Çocuk Trafik Eğitim Pisti ile çocuklarımız küçük yaştan itibaren hem yaya hem de şoför olmanın kurallarını öğrenecek.

    Çocuklarımız Akasya Altı Mevkisinde inşaat çalışmaları başlayan Trafik Eğitim Pistinde trafik kurallarını hem öğrenecek hem de öğretecekler.

     

     

    YEMYEŞİL BİR BİLECİK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

     

     

    Bilecik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından Pelitözü Gölpark, Orta Refüjler, Cami ve Türbe Bahçeleri, Çocuk Oyun ve Park Alanları gibi birçok alanda yeşillendirme ve peyzaj çalışmaları gerçekleştirerek, vatandaşlarımızın göz zevkine uygun ortamlar oluşturduk.

     

    DİKEY BAHÇE PROJEMİZ İLE BİLECİK ÇOK DAHA GÜZEL

     

    Bilecik Belediyesi tarafından Tugay Komutanlığı önünde gerçekleştirilen Dikey Bahçe Çalışması ile Bilecik’imiz çok daha güzel. Belediye Başkanımız Nihat Can’ın yakın ilgisi ve takibi ile biten Dikey Bahçe ile Bilecik’in vitrinini güzelleştirdik.

     

     

     

     

    ’SEVGİ YOLU’MUZ İLE ŞEHRİMİZE ESTETİK KATTIK

     

    Bilecik Belediyesi tarafından Ertuğrulgazi Caddesi üzerine inşa edilen Sevgi Yolu ile şehrimizin girişini güzelleştirdik. Tarih ve Kültür Şehri Bilecik’imizin Estetik görünümünü güzelleştirmek amacıyla gerçekleştirilen Sevgi Yolu özel ışıklandırma ve kaldırım çalışmaları ile hemşehrilerimizin hizmetine girdi.

     

    6 K AKILLI DURAKLARIMIZIN SAYISINI 9’A ÇIKARDIK

    Bilecik Belediyesi tarafından şehrimize kazandırdırılan ve Tescili Belediyemize ait olan örnek projemiz 6 K Akıllı Duraklarımıza yenilerini ekledik. Şehrimizin birçok noktasında yer alan ve güzel görünümü yanı sıra; Güvenlik Kamerası, Klima, Kahve Otomatı, Kurumsal TV, Kütüphane ve  gibi özellikleri ile vatandaşlarımıza hizmet veren yeni nesil duraklarımız birçok şehir tarafından örnek alındı.

     

    ELEKTROFİLİKASYON ATIK ARITMA TESİSLERİMİZ İLE ÇEVREMİZİ KORUYOR VE ÇOCUKLARIMIZA GÜZEL BİR GELECEK BIRAKIYORUZ

    Çevreci Belediyeciliğin birçok örnek çalışmasını gerçekleştiren Bilecik Belediyesi eliyle ilimize kazandırdığımız Yeni Nesil arıtma sistemi Elektrofilikasyon Arıtma Tesislerimiz ile hem çevremizi koruyoruz hem de atık sularımızı temizleyerek, doğaya salıyoruz. Küçük alanlarda kurulabilen ve teknolojinin tüm imkanlarını içerisinde barındıran Yeni Nesil arıtma tesislerimiz çok kısa süre sonra Hürriyet, Bahçelievler ve Ertuğrulgazi Mahallelerimizde hizmet vermeye başlayacak.

     

    ‘’BİLECİK BELEDİYESİ ÇEVRE HAREKETİ’’ PROJEMİZ ÖZEL KALEM DERGİSİNDE ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

    Şu ana kadar gerçekleştirdiği birçok çalışması, önemli kurum ve kuruluş tarafından taktirle karşılanan Bilecik Belediyesi Çevre Hareketi; Özel Kalem dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Çevrenin korunması ve geleceğe en iyi şekilde bırakılması amacıyla 10’a yakın çevreci çalışmanın bulunduğu Bilecik Belediyesi Çevre Hareketi, bu yönüyle de örnek bir çalışma oldu.

     

    ‘’YAŞAYAN ŞEHİR MÜZEMİZ’’  SAĞLIKLI KENTLER BİRLİĞİNDE ÖDÜL ALDI

    Bilecik Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılan ve yakın tarihimizden bilgileri görsel ve digital şekilde aktaran Yaşayan Şehir Müzemiz; üyesi olduğumuz  Sağlıklı Kentler Birliği tarafından ödüle layık görüldü. ‘’Geleneklerimizi Yaşatıyoruz’’ projesi kapsamında 32 adet gelenek ve göreneğimizin yaşatıldığı Yaşayan Şehir Müzesi, bu yönüyle de gerek ulasal televizyon kanallarında gerek kurum ve kuruluşların ödülleri ile taçlandırıldı.

     

    İSTASYON MAHALLESİ SOSYAL DONATI ALANLARI İLE YENİ CAZİBE MERKEZLERİ OLUŞTURUYORUZ

    Şehrimizin birçok mahallesinde vizyon projeleri gerçekleştiren Bilecik Belediyesi, mahalle sakinlerimizin yaşam standartlarını yükseltecek projeleri bir bir gerçekleştirmeye devam ediyor. Birçok mahallede spor ve yeni yaşam alanlarını mahalle sakinlerinin hizmetine suna Bilecik Belediyesi, İstasyon Mahallesi için vizyon projelerden birisi olan çalışma tüm hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında Dalakdere’nin ıslahı da Ertuğrulgazi Mahallesine yapılacak olan Elektroflokülasyon Arıtma Tesislerinin devreye girmesi ile ıslah edilecek ve mahalle sakinleri Dalakderenin kenarında çay içme keyfini yaşayacak. Bilecik ve mahallenin yeni cazibe alanlarından birisi olacak proje kapsamında; sosyal donatı alanları, ticaret alanları, çocuklar için yeni oyun alanları ve parklar, dinlenme ve yeşil alanlar, kafe ve restoranlar ile spor merkezlerini barındıracak. Yaklaşık 4 bin metre kare alan üzerine inşa edilecek tesis ile mahalle sakinlerimiz, ihtiyacı olan birçok hizmeti bir yerde bulmuş olacak.

     

     

     

     

    SÜPER LİG TAKIMLARI ŞAMPİYON TEPE’DE AĞIRLANACAK

     

    Bilecik Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılacak olan Şampiyon Tepe Anıtı ile her yıl Şampiyonluğu elde ede Süper Lig takımları Bilecik’te ağırlanacak.

    İlklerin Şehri Bilecik’te; Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Şampiyon Tepe Anıtı; Süper Lig’te Şampiyonları ağırlayacak. Orhangazi Mahallesi girişinde, 1500 metrekare alan üzerine inşa edilecek Şampiyon Tepe Anıtında, Süper Lig’te yer alan 18 takımın bayrağı dalgalanacak. 130 metrekarelik Hilal ve Ay Yıldız görselinden oluşacak Şampiyon Tepe Anıtının ortasında Türk Bayrağı yer alırken, etrafından yürüyüş alanları, dinlenme alanları ve peyzaj bölümleri yer alacak.

     

     

     

    İSMETPAŞA MAHALLEMİZE GÜZEL VE ESTETİK BİR PARK VE SOSYAL YAŞAM ALANI HEDİYE EDİYORUZ

    Bilecik Belediyesi tarafından İsmetpaşa Mahallesi Özyörem Sitesi arkasında gerçekleştirilen Sosyal Yaşam ve Park alanı ile mahalle sakinleri, yeni cazibe merkezine kavuşuyor. Çalışmalar tamamlandığında yeşil alanları, dinlenme ve eğlence alanları, çocuk oyun alanları ve görüntüsü ile son derece güzel bir mekan haline geliyor.

     

     

    114 ARAÇLIK KATLI OTOPARK MAYIS AYINDA HİZMETE GİRDİ

     

    Bilecik Belediyesi tarafından şehir merkezinde gerçekleştirilen ve şehir merkezindeki otopark ihtiyacını gidermeye katkı sağlayacak olan Katlı Otopark, hizmete girdi.

    Katlı otoparkın hizmete girmesiyle şehir merkezindeki otopark ihtiyacının bir bölümü karşılanmış oldu. Şehrimizin ilk asansörlü katlı otoparkı olacak katlı otopark; 3 katlı ve yaklaşık 114 araç kapasitesine sahip. Katlar arası çift giriş ve çıkışı bulunan katlı otoparkta katlar arasında araç asansörü bulunuyor. Ayrıca özel motosiklet park alanına da sahip olacak katlı otoparkta araç yıkama alanları da yer alacak.    

    BİLECİK BELEDİYESİ OSMANLI HAMAMI FİZİK VE TEDAVİ MERKEZİ  HİZMETE GİRDİ

                Bilecik Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılan Osmanlı Hamamı Fizik ve Tedavi Merkezimiz, vatandaşlarımızın hizmetine girdi.

                Bilecik Belediyesi Osmanlı Kültür ve El Sanatları Merkezi karşısında yapılan Osmanlı Hamamı ile Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik’te hizmet vermeye başladı.

    4 kat şeklinde inşa edilen ve Osmanlı Hamam kültürünü Bileciklilerle buluşturan Osmanlı Hamamı ile Bilecik’e büyük bir eser kazandırıldı. İçerisinde; Soğukluk ve Ilıklık Bölümü, Göbek Taşı Bölümü, Sauna, Tuz Odası, Kafeterya, Soyunma ve Dinlenme Odaları bulunan Osmanlı Hamamı’nın Teras Çatı katı da vatandaşlarımızın hizmet verilecek.

    BİLECİK’İN EN BÜYÜK SPOR VE YAŞAM ADASI ERTUĞRUL GAZİ MAHALLESİNE KURULUYOR

     Bilecik Belediyesi tarafından Ertuğrulgazi Mahallesine kurulan Ertuğrulgazi Mahallesi Spor ve Yaşam Merkezi ilk etapta 100 dönüm üzerine, daha sonra ise 250 dönüm üzerine inşa edilerek, mahalle sakinlerinin hizmetine sunulacak. Ertuğrulgazi Mahallesi’nde bulunan eski hafriyat alanı üzerine yapılacak olan Ertuğrul Gazi Parkı’nda tenis, basketbol, voleybol, futbol gibi birçok spor aktivitesinin yapılabileceği alanlar ile dış mekan spor aletleri, yeşil dinlenme alanları, süs havuzları ve kafe ve dinlenme alanlarıyla mahallemizin sağlıklı yaşam alanlarından biri olacak.İlk etapta 100 dönüm arazi üzerine konumlanacak Bilecik’in En Büyük projesi ileriki dönemlerde 250 dönüme kadar alanda hayat bulması planlanıyor.   

     

     BİLECİK BELEDİYESİ YAZ SPOR OKULLARINDA ŞU ANA KADAR 7 BİN ÖĞRENCİMİZ SERTİFİKA SAHİBİ OLDU

     

    Bilecik Belediyesi tarafından 12 yıldır büyük bir başarı ile gerçekleştirilen ve şu ana kadar yaklaşık 7 bin öğrencinin eğitim ve sertifika aldığı Yaz Spor Okulları kapsamında çocuklarımız ve gençlerimiz geleceğe sağlam adımlarla ilerliyor.

    Belediye Başkanımız Nihat Can’ın yakın ilgisi ve takibi ile her yaz mevsiminde gerçekleştirilen Yaz Spor Okullarında çocuklarımız; futbol, tenis, basketbol, yüzme ve buz pateni alanlarında verilen güzel eğitimler, sertifika ve madalyalarla taçlandırıldı.

     

    BİLECİK BELEDİYESİ MÜZİK KURSLARI İLE ŞU ANA KADAR 7 BİN KURSİYERE SERTİFİKALI EĞİTİMLER VERDİK

     

     

                Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve şu ana kadar binlerce müzikseverin sertifika aldığı Bilecik Belediyesi Müzik Kursları ile geleceğin müzisyenlerinin yetiştirmeye devam ediyoruz. Tarih ve Kültür Şehri Bilecik’in sanatsal faaliyetler anlamında da en iyi yerlere gelmesi için önemli çalışma ve projeleri uygulamaya koyan Bilecik Belediyesi, bu yıl da gerçekleştireceği müzik kurslarıyla ilimizin kültürel ve sanatsal aktivitelerine yenilerini ekliyor.

    Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleştirilen kurslar kapsamında; Bağlama, Ud, Keman,   Gitar, Ney, Yan Flüt, Ritm-Perküsyon ve Klarnet  alanlarında   kurslar veriliyor.

     

    KÜLTÜR VE SANAT ŞEHRİ BİLECİK’İ TİYATRO İLE BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYORUZ

     

    Bilecik Belediyesi tarafından 2004 yılından bu yana büyük bir başarı ile gerçekleştirilen ve 3 yıldır uluslararası boyutta düzenlenen Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali ile Bilecik’lileri tiyatro ile buluşturmaya devam ediyoruz. Her yıl onlarca oyunun hazırlandığı ve usta tiyatro oyuncularının Bileciklilerle buluştuğu tiyatro festivali ile Bilecik’in kültür ve sanat hayatına renk katıyoruz.

    Bilecik Belediyesi olarak ayrıca Bilecik Belediyesi Şehir Tiyatrosu ile çocuklarımız ve gençlerimizi tiyatro ile buluşturarak, geleceğin usta oyuncularını yetiştiriyoruz.

     

     

     

    ŞEHİR ALTYAPIMIZ YENİ YAĞMUR SUYU HATLARI İLE GÜÇLENİYOR

    Bilecik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ayrıca şehrimizin birçok noktasında gerekli görülen alanlarda yeni yağmur suyu hatları yapılıyor.

    Gerçekleştirilen çalışmalar ile ilimizde meydana gelen ani yağışlar nedeniyle oluşan zararların en az seviyeye indirilmesi amaçlanıyor.  Bilecik Belediyesi tarafından yaklaşık olarak gerçekleştirilen 70 kilometrelik asfaltlama çalışmalarının diğer mahallelerimizde de gerçekleştirilmesi planlanıyor.

     

     

     

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.