DOLAR
32,5629
EURO
34,7123
ALTIN
2.410,49
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
31°C
Bilecik
31°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
28°C

Bayırköy’de Koronavirüs’ten İlk Can Kaybı

Bayırköy’de Koronavirüs’ten İlk Can Kaybı. Bilecik Merkez ilçeye bağlı Bayırköy Beldesinde Koronavirüs’ten (Covid-19) ilk can kaybı yaşandı.

Koronavirüs hastalığı nedeniyle Bilecik Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi gören ve sağlık durumu ağır olan Kazım Atay’ın plazma tedavisi için, koronavirüs hastalığını atlatan hastalardan A grubu kana ihtiyaç olduğu neredeyse tüm sosyal medya hesaplarından paylaşılmıştı.

Tedavisi devam eden Kazım Atay tüm müdahalelere rağmen koronavirüs’e karşı verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Atay’ın acı haberi ailesi ve yakınlarına verildi.

Atay’ın cenazesi Bayırköy Merkez Camisinde kılınan öğle namazına müteakip sosyal mesafe kurallarına uygun olarak kılınan cenaze namazının ardından görevliler tarafından defnedildi.

Koronavirüs (Covid-19) Morg ve Defin İşlemleri Nasıl Yapılıyor

COVID-19 Tanısı ile Ölenlerde Morg ve Defin Hizmetlerine Yönelik Alınacak Tedbir ve Önlemler Sağlık Bakanlığınca yayınlanmıştı.

Standart enfeksiyon kontrol önlemleri konusunda Morg ve gasilhane çalışanlarına eğitim verilmesinin ardından, el hijyeninin önemi anlatılıyor.

Gasilhane çalışanlarına, cenazenin bulaşıcı hastalığı olduğuna dair sağlık personelince bilgilendirme yapılıyor.

Gasilhane çalışanları; cenaze yıkama sırasında eldiven, tıbbi (cerrahi) maske, gözlük, yüz koruyucu ve sıvı geçirmez önlük kullanıyor.

Tazyikli su kullanımı, cenazeden enfekte sıvıların sıçramasına ve aerosol oluşturarak hastalık bulaşmasına neden olabilecek işlem olması nedeniyle cenazenin yıkanması sırasında bu işlemden kaçınılıyor.

Kullanılan kişisel korunma malzemeleri tıbbi atık kutusuna atılıyor.

Cenaze yıkama alanı, yıkama sonrası temizleniyor ve 1/10 çamaşır suyu veya klor tablet (ürün önerisi ile) ile dezenfekte ediliyor.

COVID-19 tanısı alan kişinin evde ölmesi durumunda da bahsedilen kurallar çerçevesinde defin işlemleri yürütülüyor.

Cenaze sahiplerinin, cenazeye sarılmamaları ve yakın temasta bulunmamaları gerekiyor. Cenaze normal şekilde kefenleniyor ve cenaze torbasına ihtiyaç bulunmadığı Sağlık Bakanlığınca belirtiliyor.

Cenaze standart bir tabutla taşınıyor. Özel bir mezarlığa gerek duyulmadan, defin yerine kireç serpilmesi gibi bir tedbire gerek olmadan normal mezarlık alanına defnediliyor.

Cenaze töreninde mümkün olduğu kadar az kişinin olması, sosyal mesafe korunması gerekiyor.

Cenazenin kabre yerleştirilmesi sırasında sadece eldiven kullanılması yeterli oluyor.

Cenazeye, defin öncesi ve sonrası dezenfeksiyona ihtiyaç bulunmuyor. Ölen kişilerin kişisel eşyaları çift kat naylon bir torbaya konularak veriliyor, bahsedilen eşya tekrar kullanılması düşünülüyorsa 60-90 derece yıkanılarak kullanılabileceği belirtiliyor.

Bu eşyaların atılması durumunda tıbbi atık olarak değerlendirilmesi gerekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.